Rugbrødsknas med mandler

rugbrødsknas med mandler og mørk chokolade til morgenmaden

Rugbrødsknas med mandler og mørk chokolade smager skønt! Det er desuden en super god måde at få brugt resterne af noget gammelt, tørt rugbrød på. En halv time, og så er rugbrødet transformeret om til det lækreste, sprøde element til morgenmaden. Prøv f.eks. at brug rugbrødsknas i en morgenmadstrifli med solbærkompot eller ovenpå yoghurt med friske æbler. Det kan anbefales!

Rugbrødsknas ristet i ovnen

I skrivende stund er jeg lige kommet hjem fra et weekendophold på Gammel Brydegaard på Sydfyn, og inden da nogle dage hos min mor i Svendborg. Jeg havde taget et hjemmebagt rugbrød med hjem til min mor, så vi havde lidt til frokosten. Min mor havde tænkt nøjagtig det samme, så dér stod vi med to rugbrød til 2 personer. Selvom vi gjorde en indsats for at få spist os igennem rugbrøds-mængderne, endda med hjemmelavet tunsalat, så måtte vi se os besejret. Jeg nuppede det ene rugbrød med hjem igen, og det endte ud i denne rugbrødsknas. Det var altså heller ikke så ringe at få til morgenmad, når nu jeg havde kørt projekt tøm-køleskabet, inden jeg dragede mod Sydfyn.

rugbrødsknas med mandler og mørk chokolade til morgenmaden

Rugbrødscrunch til morgenmaden

Den anden dag kom jeg forbi et billede af en morgenmadsanretning med rugbrødsdrys af dygtige Pilens Køkken. Det gav mig idéen til at lave min egen version. Da jeg i sin tid boede hjemme, lavede jeg det faktisk ofte som et alternativ til granola og müsli, så jeg er SÅ glad for at jeg lige kom forbi hendes blog og blev mindet om det sprøde drys.

Rugbrødsknas kræver kun meget få ingredienser, og heldigvis kun nogle, som mange har i deres basislager.  Næste gang du har noget rugbrød, som du gerne vil forlænge levetiden på, så prøv lige at forkæl det med lidt mandler, honning og mørk chokolade. Det kan ikke skuffe!

rugbrødsknas med mandler og mørk chokolade til morgenmaden

 

Find opskriften på rugbrødsknas her:

rugbrødsknas med mandler og mørk chokolade til morgenmaden

Rugbrødsknas

4,43 fra 7 stemmer
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 500 g rugbrød ((evt. tørt))
  • 100 g mandler
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk honning
  • 50g mørk chokolade

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  • Kom rugbrødet i en minihakker og kør den indtil rugbrødet er i små stykker.
  • Kom rugbrødet på en tør pande og rist til det begynder at blive en smule gyldent.
  • Hak mandlerne groft.
  • Bland mandlerne med rugbrødet og rist til de begynder at få en smule farve.
  • Hæld det over i en stor skål og smelt smør og honning på den varme pande.
  • Vend smør og honning sammen med rugbrød og mandler, til det er jævnt fordelt.
  • Kom rugbrødsknaset i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 15-20 min. Hold øje med det.
  • Når rugbrødsknaset er gyldent og let sprødt tages det ud af ovnen og køles på en bagerist. Dette gør det mere sprødt. 
  • Hak mørk chokolade groft og tilsæt til rugbrødsknaset når det er kølet HELT ned. Det er vigtigt, for ellers smelter chokoladen.
  • Rugbrødsknaset hældes på et lufttæt glas og opbevares i stuetemperatur.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

 

 

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments