Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 30. december 2018

Råcreme og frugtsalat

råcreme til frugtsalat

Okay okay… Jeg er klar over, at frugtsalat med råcreme er en af verdens mest retro desserter. Hvis ikke dén mest retro. Let’s face it: at vi i daglig tale kalder retten “abemad” arbejder ikke ligefrem til rettens fordel. Men vigtigst er, at smagen så absolut ikke fejler noget. At frugtsalat med råcreme så tilmed er hamrende nem at lave, gør kun det hele meget sjovere. En klassiker bliver ikke en klassiker over natten, og frugtsalat med fløjsblød råcreme fortjener sin klassiker-status. For nøj hvor smager sådan en portion bare godt. Det var jeg heldigvis ikke ene om at synes herhjemme!

Vaniljecreme til frugtsalat

Idéen til den næsten-pinligt simple opskrift opstod spontant tidligere i dag på vej hjem fra Zumba. Efter mange dejlige juledage med fed mad, sukker og en prop mæt mave, føltes frugtsalat med råcreme som det eneste rigtige at spise til frokost.

I sommers lavede jeg en lidt sundere version med skyrcreme, men denne gang havde jeg simpelthen sådan bare lyst til en helt klassisk version med piskefløde og vanilje. Jeg afveg dog en smule fra klassikeren, fordi jeg havde lidt salte nødder liggende, som fik lov at pryde toppen sammen med mørk chokolade. Det var ret lækkert. Den opskrift skal jeg nok dele med dig en af dagene. Hvis nu du står og mangler en go-to opskrift.

råcreme til frugtsalat

Klassisk nem råcreme

En fantastisk ting ved frugtsalat er, at der stort set altid er rester af frugt tilbage i frugtskålen og køleskabet. Det er jeg ret sikker på, at jeg især synes, når jeg vågner op d. 1 januar, hvor det sidste jeg formentlig har lyst til er at kokkerere. Råcreme, frugt og salte nødder to the rescue. Og chips. Eller måske skal frugtsalaten bare akkompagneres af en kanelsnurre eller et stykke bananbrød fra fryseren. Hvis bølgerne altså går rigtig højt.

Jeg ender med at dele opskriften på den simple dessert med jer, fordi jeg ikke synes, at retten kun skal være forbeholdt dessert-kategorien. Jeg tror, eller jeg er faktisk ret sikker på, at de fleste rundt om et brunchbord ville knuselske dig, hvis du diskede op med sådan et par skåle her. Du kan evt. servere frugt, råcreme, mørk chokolade og ristede saltede nødder i hver sin skål. Så kan dine gæster spise, lige præcis den kombination, de har lyst til. Jeg glæder mig allerede til at rydde køleskabet for frugt og råcreme i de kommende dage.

råcreme til frugtsalat

God fornøjelse!

Find opskriften på råcreme her:

raacreme-til-frugtsalat-2

Frugtsalat med råcreme

4 fra 5 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 min
I alt10 min

Ingredienser

Råcreme

  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk rørsukker
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1 dl piskefløde

Frugt

  • 1 æble
  • 1 banan
  • 1 appelsin
  • 1 håndfuld vindruer
  • Kerner fra ¼ granatæble

Øvrigt

  • 10 g mørk chokolade
  • Evt. lidt saltede nødder

Instruktioner

  • Skær æble, banan og appelsin i små stykker, og klargør vindruer og granatæble. 
  • Bland det sammen og fordel frugten i to skåle
  • Hak den mørke chokolade og læg til side
  • Pisk æggeblommen sammen med rørsukker og vaniljesukker indtil det er lyst og luftigt
  • Pisk fløden til flødeskum. Hvis du kan lide råcremen tyk (som på billederne), så pisk flødeskummen lidt mere stiv, end hvis du vil have den tyndere
  • Vend flødeskummen forsigtigt sammen med æggemassen og nyd sammen med frugt, mørk chokolade og evt. lidt saltede nødder
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

  • Klik for at komme til kommentarerne

læs også

Loading...
citronmuffins med marcipan og kardemomme

Citronmuffins med marcipan

toast med græskar karamelliserede løg feta valnødder

Toast med græskar, stegte løg og feta

knaekbroed-med-havregroed-og-kerner-1
Annonce

Knækbrød med havregrød

morgenmadstærte med bær og græsk yoghurt

Små morgenmadstærter med bær

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler

Powered by Bloggerspace

© 2017 – 2023 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook Instagram Pinterest Envelope