En cremet, salt, gylden og sund omelet smager vidunderligt. Det er en virkelig simpel spise, som alle kender, og derfor var jeg lidt i tvivl, om det overhovedet gav mening at dele en decideret opskrift på bloggen… Ikke desto mindre så er mit mål med Grødgrisen, at det skal være et univers fyldt med inspiration til morgenmad og brunch, og derfor synes jeg, at bloggen fortjente en helt simpel grundopskrift på en klassisk omelet.
Jeg skal nemlig ikke støtte op om, at den vidunderlige omelet går i glemmebogen, blot fordi den ikke er raketvidenskab 😉
Nem og helt klassisk omelet
Min opskrift på omelet er ganske simpel, og indeholder kun få ingredienser. Lige hvad angår omeletter synes jeg nemlig tit, at “simple is better”, og selvom det også kan være lækkert at fylde omeletten med en masse grøntsager, så holder jeg ofte mine omeletter simple og velsmagende.
Omeletten består af æg, cherrytomater, løg, revet ost, fløde (eller mælk) og salt og peber. Mere skal der ikke til, og bugner dit køkken ikke af grøntsager, så smager den også ganske fremragende blot lavet med æg, ost, fløde og salt og peber, omend det giver en dejlig smag og konsistens at tilføje lidt søde finthakkkede løg og tern af cherrytomater.
Hurtig omelet med løg, tomat og ost
Det bedste ved en omelet er, at den ikke er forbeholdt noget specifikt måltid. En omelet er genial både til morgenmad, frokost og aftensmad, og det er virkelig sådan en “tøm køleskabet” ret. Den er genial til morgenmad på både travle dage, og dage med ekstra tid, og så er den helt genial om søndagen, når man skal have ryddet op i alle ugens rester.
Vild med æg til morgenmad? Prøv også: æggekage med bacon og grøntsager, spansk tortilla med kartofler, løg og rosmarin, de perfekte røræg eller brunchæg med spinat.
Find opskriften på sund omelet her:
Omelet
Ingredienser
- 2 æg
- 2 spsk fløde (eller mælk)
- 1 spsk finthakket løg
- 3 stk cherrytomater
- 1 spsk revet ost (eller feta)
- Havsalt og peber
- Smør til stegning
Instruktioner
- Pisk æggene sammen med fløden.
- Hak løg fint og skær tomaterne i små tern.
- Kom løg, cherrytomater, revet ost og lidt salt og peber ned i æggemassen og rør massen godt sammen.
- Varm en lille pande op på middel varme og smelt lidt smør på den.
- Kom æggemassen på panden og lad den stivne uden at vende i den.
- Når æggemassen begynder at stivne foldes omeletten sammen, og den steges yderligere færdig til æggemassen er stivnet, men stadig blød og cremet.
- Server omeletten lun. Evt. med en skive ristet rugbrød og lidt purløg/persille på toppen.