Spansk tortilla med rosmarin, løg og kartofler

Spansk tortilla på caminoen

Denne opskrift på spansk tortilla med rosmarin, løg og kartofler har jeg sådan glædet mig til at dele med jer, fordi den er inspireret af min tur på caminoen. For dem som ikke er bekendt med Caminoen, så er det en række af vandreruter, som tidligere blev brugt af pilgrimme på deres vej til Santiago i Spanien. For at koge konceptet ned, så går alle fra forskellige steder mod Santiago, hvor man skal til pilgrimsmesse og modtage sit compostella, som er et bevis for at færdiggøre ruten.

For mig var Caminoen en mulighed for at være mere til stede, hvor jeg var, møde mennesker på min vej, sige farvel igen og leve det simple liv. Oftest er mit liv fyldt med indtryk, planer, arbejde og studie, og her var den eneste plan at gå. Dvs. der var ikke andet for, end at fordybe sig i netop dét.

Ens dage går primært med at stå op, gå (meget og langt), slappe af og gentage cyklussen. Ruten var fyldt med en masse smukt sceneri, spændende mennesker, ensformige (og kedelige) hvide sandwiches, en masse mor-datter-kvalitetstid og en temmelig irriterende fod, som vred voldsomt om på dag 2. Caminoen var fantastisk, men der føltes rimelig langt igen, da vi på dag 2 kun havde gået en lille brøkdel af ruten. Min mor og jeg gik den nordlige rute, hvor vi på 3 uger gik omkring 450 km.

Simpel kogekunst og en fantastisk spansk tortilla

Anyway – for lige at holde den røde tråd, bare en smule, så kommer denne opskrift af én specifik spansk tortilla. Det var en tortilla min mor, jeg og en østrisk kvinde spiste på en lille lusket café på vores vej. Vi havde gået omkring 10 km af dagens rute, da vi stoppede op og trængte til at få noget mad. Den lille café lå begravet bag den grimmeste facade, og vi havde i det hele taget meget lave forventninger til deres kogekunst. Af hvad jeg kunne se ind af deres køkken, så var det primært en enkel kogeplade, en lille bordplade og en vask. Men ikke desto mindre så udnyttede de deres ressourcer fantastisk. Det er den bedste tortilla, jeg i mit liv har smagt, og det er derfor denne opskrift opstod – jeg måtte simpelthen prøve noget lignende igen.

Se også: røget laksemousse med skyr, dild og citron og koldhævede boller med hasselnødder

Spansk tortilla smager ganske enkelt skønt, og er perfekt til alle dagens måltider, men er simpelthen bare dét mere luksus at servere til en god brunch.

Find opskriften på spansk tortilla med rosmarin, løg og kartofler her:

5 fra 1 stemme
Tortilla med rosmarin, løg og kartofler
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
40 min
 
Antal: 1 stor sautérpande
Ingredienser
Fyld
 • 650 g kogte kartofler
 • 2 store løg
 • 1/2 dl olie
Æggemasse
 • 6 stk æg
 • 1 dl mælk
 • Rosmarin (jeg brugte omkring 5 stilke, og pillede dem)
 • Et godt drys salt og peber
Sådan gør du
 1. Hvis du ikke har kogte kartofler liggende fra aftenen forinden (eller lign), så start med at kog dine kartofler

 2. Tænd ovnen på 180 grader

 3. Hak løgene fint og skær kartoflerne i mundrette stykker

 4. Hæld olien på en sautérpande (som kan tåle at gå i ovnen!) og steg løg og kartofler heri, til de bliver brunede. Lad dem gerne blive lidt sprøde!

 5. Imens løg og kartofler steger på panden laves æggemassen ved at blande alle ingredienser i en skål

 6. Når løg og kartofler er klar, hældes æggeblandingen ud over, og panden sættes ind i ovnen

 7. Lad din tortilla bage i ca. 25 min, til æggemassen er fast! Hold øje med den løbende.


Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

2
Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Sara
Gæst

Det ser simpelthen så lækkert ud !

Og hold nu op jeres tur på caminoen lyder som en fordybelse i sig selv og sine omgivelser – noget alle ville have godt af at gøre. Irriterende du vred om på foden, men sejt at I til trods for det gik omkring 450 km. !

Luk menu