Spansk tortilla med rosmarin, løg og kartofler

Spansk tortilla med rosmarin, løg og kartofler 1

Spansk tortilla på caminoen

Denne opskrift på spansk tortilla med rosmarin, løg og kartofler har jeg sådan glædet mig til at dele med jer, fordi den er inspireret af min tur på caminoen. For dem som ikke er bekendt med Caminoen, så er det en række af vandreruter, som tidligere blev brugt af pilgrimme på deres vej til Santiago i Spanien. For at koge konceptet ned, så går alle fra forskellige steder mod Santiago, hvor man skal til pilgrimsmesse og modtage sit compostella, som er et bevis for at færdiggøre ruten.

For mig var Caminoen en mulighed for at være mere til stede, hvor jeg var, møde mennesker på min vej, sige farvel igen og leve det simple liv. Oftest er mit liv fyldt med indtryk, planer, arbejde og studie, og her var den eneste plan at gå. Dvs. der var ikke andet for, end at fordybe sig i netop dét.

Ens dage går primært med at stå op, gå (meget og langt), slappe af og gentage cyklussen. Ruten var fyldt med en masse smukt sceneri, spændende mennesker, ensformige (og kedelige) hvide sandwiches, en masse mor-datter-kvalitetstid og en temmelig irriterende fod, som vred voldsomt om på dag 2. Caminoen var fantastisk, men der føltes rimelig langt igen, da vi på dag 2 kun havde gået en lille brøkdel af ruten. Min mor og jeg gik den nordlige rute, hvor vi på 3 uger gik omkring 450 km.

Spansk tortilla med rosmarin, løg og kartofler 2

Simpel kogekunst og en fantastisk spansk tortilla

Anyway – for lige at holde den røde tråd, bare en smule, så kommer denne opskrift af én specifik spansk tortilla. Det var en tortilla min mor, jeg og en østrisk kvinde spiste på en lille lusket café på vores vej. Vi havde gået omkring 10 km af dagens rute, da vi stoppede op og trængte til at få noget mad. Den lille café lå begravet bag den grimmeste facade, og vi havde i det hele taget meget lave forventninger til deres kogekunst. Af hvad jeg kunne se ind af deres køkken, så var det primært en enkel kogeplade, en lille bordplade og en vask. Men ikke desto mindre så udnyttede de deres ressourcer fantastisk. Det er den bedste tortilla, jeg i mit liv har smagt, og det er derfor denne opskrift opstod – jeg måtte simpelthen prøve noget lignende igen.

Se også: røget laksemousse med skyr, dild og citron og koldhævede boller med hasselnødder

Spansk tortilla med rosmarin, løg og kartofler 3

Spansk tortilla smager ganske enkelt skønt, og er perfekt til alle dagens måltider, men er simpelthen bare dét mere luksus at servere til en god brunch.

Find opskriften på spansk tortilla med rosmarin, løg og kartofler her:

Spansk tortilla med rosmarin, løg og kartofler 4

Tortilla med rosmarin, løg og kartofler

4,19 fra 11 stemmer
Antal: 1 stor sautérpande
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Fyld

 • 650 g kogte kartofler
 • 2 store løg
 • ½ dl olie

Æggemasse

 • 6 stk æg
 • 1 dl mælk
 • Rosmarin (jeg brugte omkring 5 stilke, og pillede dem)
 • Et godt drys salt og peber

Instruktioner

 • Hvis du ikke har kogte kartofler liggende fra aftenen forinden (eller lign), så start med at kog dine kartofler
 • Tænd ovnen på 180 grader
 • Hak løgene fint og skær kartoflerne i mundrette stykker
 • Hæld olien på en sautérpande (som kan tåle at gå i ovnen!) og steg løg og kartofler heri, til de bliver brunede. Lad dem gerne blive lidt sprøde!
 • Imens løg og kartofler steger på panden laves æggemassen ved at blande alle ingredienser i en skål
 • Når løg og kartofler er klar, hældes æggeblandingen ud over, og panden sættes ind i ovnen
 • Lad din tortilla bage i ca. 25 min, til æggemassen er fast! Hold øje med den løbende.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.


Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

4,19 from 11 votes (11 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments