Jeg har i lang tid haft en ting for mascarpone. På katoffelpizza, på ristet brød, i moccacreme og på french toast. Mascarpone er lidt et vidundermiddel i min optik, og gør bare alting bedre med sin cremede fede konsistens og sin milde fløde-smag. Nyeste skud på stammen af mascarpone-holdige opskrifter er disse tykke pandekager med hindbær.
Mascarpone pandekagerne smager vidunderligt. De er luftige, syrlige, smør-fyldte og minder meget om mine amerikanske pandekager. De er blot tilføjet et twist af mascarpone, søde-syrlige bær og citron. Et twist som virkelig klæder dem, må jeg indskyde 😉
Nemme mascarpone pandekager med citron
Min mor var på besøg til brunch i søndags, og derfor tænkte jeg, at det måtte være en glimrende anledning til at rive lidt godt op af hatten. Jeg har efterhånden næsten altid en rest mascarpone stående i køleskabet, så derfor tænkte jeg, at det eneste rigtige var at lave en portion luftige mascarpone pandekager, som kunne berige min weekend. Selvom disse luftige og tykke pandekager næppe behøver en undskyldning for at laves 😉
Lækre luftige pandekager med mascarpone og bær
Jeg har sådan glædet mig til sommer. Dels grundet sol og varme, og dels pga. bær-sæsonen. Selvom det naturligvis er muligt at købe bær i det lokale supermarked, så er der bare et eller andet helt overdådigt og lækkert ved at bruge friske selvplukkede bær i og på sin mad. Det giver sådan lidt en følelse af at være selvforsynende, som jeg virkelig glæder mig til at udvide, når vi en dag får vores egen have med egne bærbuske og -træer.
Oprindeligt var det min tanke, at jeg ville bruge blåbær i opskriften, som i de helt klassiske pandekager med ricotta, citron og blåbær. I stedet valgte jeg at gå med en håndfuld forskellige bær, men det er helt op til dig, hvad du vælger at komme i dine mascarpone pandekager. Hvad jeg til gengæld GERNE vil influere er din beslutning om at lave pandekagerne. Det fortryder du nemlig ikke, hvis du gør 😉
Vild med pandekager på brunchbordet? Prøv også: speltpandekager, sundere brunchpandekager eller bananpandekager.
Find opskriften på tykke mascarpone pandekager her:
Mascarpone pandekager med bær
Ingredienser
Mascarpone pandekager
- 200 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 2 spsk rørsukker
- ½ tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 30 g smør
- Saften fra 1/2-1 lille citron (ved syrlige bær brug 1/2, ved f.eks. blåbær brug 1)
- 1 æg
- 100 g mascarpone
- 2 dl mælk
- 100 g blandede bær (frosne eller friske)
Servering
- Ahornsirup
- Friske bær
- Hakkede mandler
- Citronskal
Instruktioner
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Smelt smørret og lad det køle en smule. Hæld det i skålen til de tørre ingredienser sammen med citronsaft, æggeblomme, mascarpone og mælk, og pisk til dejen er lind.
- Pisk æggehviderne stive, og vend forsigtigt i dejen.
- Steg pandekagerne i smør på en middel-varm pande ved følgende fremgangsmåde: smelt 1 tsk smør på panden, og kom 2 spsk dej på, efterfulgt af 1 spsk bær som lægges ovenpå dejen. Vend pandekagerne, når de har bobler i overfladen og undersiden er lysebrun. Læg dem over på en tallerken med sølvpapir over, så de holder varmen, imens du steger resten ved samme fremgangsmåde.
- Spis lune som de er eller med ahornsirup, friske bær, ristede mandler og citronskal.