Ristet brød med ricotta og æblekompot

ristet brød med ricotta, figner og æblekompot

ristet brød med ricotta, figner og æblekompot

Ristet brød med ricotta er en virkelig enkel opskrift, men som smager helt forrygende trods sin enkelhed! Kombinationen af det sprøde brød, den krydrede æblekompot, de friske figner og ristede pekannødder smager så dejligt, at det altså fortjener sit eget blogindlæg.

Morgenmad med ricotta

Opskriften er udviklet (og spist) i selskab med søde og dygtige Maria, som jeg tilbragte sidste weekend sammen med, hvor vi nørdede og hyggede med en masse (!!) mad. Hvis du ikke har set det, så lavede vi forresten også en viiirkelig lækker panini med seranoskinke, mozzarella og sennepsmayonnaise, som du altså også MÅ prøve!

ristet brød med ricotta, figner og æblekompot

Nem morgenmad / brunch

Ristet brød med ricotta er den perfekte efterårsmorgenmad. Det er meget simpelt. Rist et stykke brød. Top med ricotta, æblekompot, pekkannødder, friske figner, citronsaft, havsalt og rund evt. af med lidt honning til sidst. Brødet er perfekt som en smuk anretning på et brunchbord, men er også god som hverdagsmorgenmad, når det skal gå hurtigt, men samtidig være lækkert.

Næste gang jeg spiser ristet brød med ricotta vil jeg prøve at toppe med solbærkompot og citronsaft. Evt. ledsaget af ristede nødder. Bare fordi… den kombination kan ikke gå galt!

ristet brød med ricotta, figner og æblekompot

 

Find opskriften på ristet brød med ricotta og æblekompot her:

0 fra 0 stemmer
ristet børn med ricotta, figner og æblekompot
Ristet brød med ricotta og æblekompot
Forb. tid
10 min
 
Ret: Brunch, Frokost, Morgenmad
Antal: 1 person/brød
Ingredienser
Sådan gør du
  1. Rist brødet og lad det køle et øjeblik, før du smører det med et tyndt lag ricotta

  2. Top med æblekompot, 1 figen skåret i skiver samt pekannødder, et strejf havsalt, lidt citronsaft og evt. en smule honning

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

2
Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Maria Charlotte
Gæst

Det var den dejligste weekend længe, ej at forglemme den lækre mad! Jeg skal spise de her madder næste uge, hæhæ!

Luk menu