Fornyligt besøgte jeg Odenses (forholdsvist) nye insta-venlige café Unika med min bachelorgruppe. Vi havde lige brug for at komme lidt ud af vores studie-boble, og det betød acai bowls, friskbagt croissanter, avocadotoasts med pocheret æg, kaffe og juice. Og nå ja, en portion grape med granola og blåbær. Sidstnævnte deler jeg hermed min egen version af, stærkt inspireret af deres skønne anretning.
Grape med granola og blåbær
At servere grape med granola og lidt blåbær er bestemt ikke rocket science, men det smager skønt, og er genialt, hvis man skal servere noget lidt “festligt” til en brunch, men som stadig er über nemt. Derfor tænkte jeg, at “opskriften” måske alligevel ville være til gavn herinde. Der må være andre end mig, som altid kan bruge inspiration til nemme brunch-anretninger 😉
Brunchservering med grapefrugt
Hvis det skal gå hurtigt om morgenen, så kan du med fordel lave granolaen nogle dage før, og hvis det skal være endnu nemmere, så kan du købe dig til en. Jeg foretrækker dog at bruge en variant af min banangranola, som smager helt vidunderligt!
Egentlig er der ikke så meget mere, jeg vil sige om anretningen, andet end at den syrlige, søde og knasende brunchanretning med grapefrugt og granola er et forsøg værd. Især hvis du er lige så glad for grape, som jeg er.
Vild med grape? Prøv også: bagt grape med myntesukker eller appelsinsalat med grapefrugt og citronsirup.
Find opskriften på grape med banan granola her:
Grape med granola
Ingredienser
Banan granola (1 stor portion)
- 100 g grovvalsede havregryn
- 50 g finvalsede havregryn
- 50 g pekannødder (hele)
- 50 g mandler (hele)
- 50 g kokosmel (alm. fra supermarkedet)
- ¼ tsk groft salt
- 30 g græskarkerner
- 2 modne bananer
- 50 g sirup
- 30 g kokosflager
Grape med banangranola (1 servering)
- 1 grapefrugt
- Evt. lidt rørsukker
- 3 spsk granola (ovenfor)
- 1 spsk blåbær
- Mynte og evt. skovsyre
- 3 spsk skyr
Instruktioner
Banan granola
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Alle de tørre ingredienser blandes i en skål.
- Bananer og sirup blendes grundigt til en lind masse, og vendes sammen med de tørre ingredienser.
- Granolaen bages i ovnen i 25-30 min. Der skal vendes ofte (første gang efter 10. min og derefter hvert 5. minut). Det er vigtigt, ellers brænder den på.
- Når granolaen er færdigbagt, sprød og gylden skal den køles HELT ned, hvorefter kokosflager tilsættes.
- Granolaen opbevares på glas eller i en lufttæt bøtte.
Grape med banangranola
- Skræl grapen, skær den i små fileter og kom dem i en dyb tallerken. Drys evt. rørsukker på, hvis du ikke er vild med den helt syrlige smag.
- Drys med granola og blåbær, og pynt med mynte og evt. skovsyre.
- Server med skyr og spis med det samme!