Jeg har altid været lidt skeptisk omkring æg, når de serveres kolde. De bliver hurtigt lidt faste i konsistensen, og uden et godt skvæt mayo på toppen, synes jeg hurtigt at det kan blive en kedelig fornøjelse.
Denne skepsis har naturligvis også gjort sig gældende for æggemuffins-konceptet, en skepsis jeg dog har måtte tage i mig igen, for nøj hvor smager de bare helt fantastisk!
Æggemuffins med spinat, peberfrugt og parmesan ost
Opskriften her er en af de der opskrifter, som fungerer perfekt til at få tømt ud i grøntsagsskuffen om søndagen. Egentlig kan man bruge de fleste grøntsager, og mit bud på en opskrift på æggemuffins med spinat, rød peberfrugt og ost er blot én ud af en million forskellige kombinationer. Svits lidt løg og kom i, finthak lidt grøntkål, squash eller lign., og pak dem ind i en lækker og luftig æggemasse. Så slipper du for at smide mad ud, og frokosten til de næste par dage er reddet!
Sunde æggemuffins til madpakke eller brunch
Æggemuffins er gode lune på et brunchbord eller kolde i madpakken, og så er de både sunde og super nemme at lave.
Jeg har spist dem på min madpakke de sidste par uger, og foruden at smage super dejligt med en skive rugbrød til, så er det også helt genialt så hurtigt de kan trylles til en lækker madpakke. Så kan jeg sove 10 min længere de dage, hvor jeg skal pendle til Sjælland i praktik det næste års tid, i stedet for at stå og lave madpakke klokken kvart i kvalme, når jeg står op. Dét koncept kan jeg godt lide.
Giv dem et skud! Og hey – hvis du også er lidt skeptisk omkring kolde æg, så tro mig, de her æggemuffins omvendte altså mig 😉
Vild med æg på brunchbordet? Prøv også: æggekage, cremede røræg, stegte asparges med pocheret æg, brunchæg med spinat eller bruschetta med røræg.
Find opskriften på luftige og lækre æggemuffins her:
Æggemuffins – sunde og lækre
Ingredienser
- 8 skiver serrano skinke
- 35 g spinat
- 7 æg
- 3 store spsk mascarpone (eller 4 spsk fløde)
- 1 nip stødt peber
- ½ rød peberfrugt
- 35 g ost (jeg brugte cheddar og parmesan)
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Placer 1 stykke skinke i hver muffin form, så det danner en form for "båd" til fyldet. Gerne træk det op, så det går lidt op over kanten, da det trækker sig ned, når det kommer i ovnen.
- Hak spinaten groft og fordel den i muffinformene.
- Kom æg, mascarpone og peber i en skål og pisk det en smule sammen, men stadig så der er lidt klumper fra mascarponen. Så bliver konsistensen bedst.
- Skær rød peberfrugt i små fine tern, riv osten groft og rør begge forsigtigt sammen med æggemassen.
- Fordel æggemassen i muffinformene, og bag dine æggemuffins i midten af ovnen i ca. 15-18 minutter til de er gyldne på toppen og bagte, men stadig bløde i konsistensen.
- Spis dem lune eller kolde og server evt. med lidt krydderurter som pynt.