Rabarbercrumble med kokos og mandler

rabarbercrumble med kokos og mandler

Jeg er gået fuldstændig amok med rabarber for tiden (se her, her og her), og pt. har jeg bare en kæmpe trang til at komme de smukke stængler i ALT. Men altså… det er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget, og det i hvert fald virkelig godt for jer. I får nemlig her opskriften på en af mine absolutte yndlingskager! Rabarbercrumble er virkelig den lækreste sommerdessert (eller søde komponent på et brunchbord!), og så er den bare mega nem at lave!

Sommereksaminer og crumble kage

I starten af ugen lavede jeg denne skønne rabarbercrumble med kokos og mandler, som jeg egentlig rigtig gerne ville have delt med jer noget før. Jeg har haft travlt med projektrapport til min kommende eksamen den sidste tid, så da jeg sent i går aftes kunne sende den afsted sammen med min gruppe, tænkte jeg i dag, at det var tid til at få delt opskriften på kagen. Inden længe går jeg ind i min eksamensboble igen, og så er det altså liiidt mere forskelligt, hvor meget overskud der lige er til at lave ny opskrifter – så nu skulle det være!

rabarbercrumble med kokos og mandler

Crumble med rabarber

Denne rabarbercrumble er så L Æ K K E R, at det føltes obligatorisk at dele den med jer hurtigst muligt. Kagen har syrlige rabarber i bunden og en sød og knasende sprød crumble på toppen! Jeg har allerede bagte den flere gange, og jeg er sikker på, at den nok skal blive bagt hyppigt i løbet af sommeren. Hvis ikke af mig, så forhåbentligt af nogen af jer. Den er i hvert fald virkelig skøn med en klat syrlig creme fraiche eller flødeskum til.

Egentlig kan man jo lave crumbles med alle slags frugt, og disse har hver sine kvaliteter. Det gode ved at bruge rabarber er, at de giver et fantastisk syrligt modspil til den søde crumble-dej. Hvis du får lyst til at lave en æblecrumble eller lign. istedet, så kan crumbledejen sagtens bruges på toppen af sådan en også! Det er kun fantasien, der sætter grænser!

rabarbercrumble med kokos og mandler

Find opskriften på rabarbercrumble med kokos og mandler her:

rabarbercrumble med kokos og mandler

Rabarbercrumble med kokos og mandler

3,90 fra 73 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Crumble

 • 100 g mel ((hvedemel eller fuldkornsmel))
 • 100 g havregryn
 • 30 g kokos
 • 50 g mandler
 • 100 g rørsukker
 • Kornene fra 1/2-1 stang vanilje ((eller 1 tsk vaniljesukker))
 • 150 g koldt smør

Fyld

 • 500 g rabarber
 • 80 g rørsukker

Servering

 • Creme fraiche

Instruktioner

 • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
 • Kom alle ingredienserne til crumbledejen (på nær smøret) i en skål, og rør sammen
 • Skær smørret i små tern og kom ned til melblandingen
 • Brug fingrene til at nulre ingredienserne godt sammen, og stil skålen til side
 • Skær rabarber i små stykker (ca. 1x1 cm) og bland sammen med rørsukkeret
 • Hæld rabarberblandingen ned i en tærteform (27 cm), og kom crumbledejen ovenpå
 • Tærten bages i ovnen i ca. 20 min til den er gylden
 • Tærten spises lun med creme fraiche til
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

3,90 from 73 votes (65 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
26 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments