Grove snurrer med skinke, flødeost og timian

grove snurrer med skinke, floedeost og timian

grove snurrer med skinke, floedeost og timian

Jeg sidder på nuværende tidspunkt trygt plantet i sofaen, imens Robinson kører over skærmen. Jeg har haft en lang dag på universitet, og har nu dedikeret resten af min aften til afslapning på langs. Og til en lille snak om grove snurrer med skinke, spinat, flødeost og frisk timian. Jeg tænkte, at de var en deling værdig, efter at have spist dem stort set dagligt i en hel uge!

Snurrer til madpakken direkte fra fryseren

De grove snurrer er virkelig lækre at have med på madpakken, fordi flødeosten holder dem fugtige, imens skinke, timian og spinat bidrager med en virkelig dejlig smag. Og det bedste: de kan tages op fra frost om morgenen, og så er de tøet, når det er frokosttid.

grove snurrer med skinke, floedeost og timian

Sunde og nemme snurrer

Jeg er virkelig ramt ind i en periode, hvor jeg laver snurrer nærmest ugentligt. Pestosnurrer, kanelsnurrer og nu også disse grove snurrer. De er bare lidt sjovere at lave end så meget andet, når man kan lege med formen.

Jeg synes desuden det er virkelig lækkert, at fylde fryseren med bagværk, så jeg altid har noget at tage op på en doven dag. Den indeholder bl.a. altid: surdejsboller, koldhævede boller, chokoladeboller, rugbrød og kanelsnurrer, og nu også også grove snurrer med skinke og flødeost som standard.

Problemet er så lidt, at fryseren ikke er fyldt med snurrer længe, når de smager så godt.

grove snurrer med skinke, floedeost og timian

{ Hvis du endnu ikke har prøvet at lave snurrer før, og du synes at det er lettere optimistisk af mig, at man skal kunne forstå noget som helst ud fra de kringlede beskrivelser, så kan du finde en god video-guide til at sno dine snurrer lige her }

Find opskriften på grove snurrer med skinke, flødeost og timinan her:

5 fra 2 stemmer
grove snurrer med skinke, floedeost og timian
Grove snurrer med skinke, flødeost og timian
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Hævetid
1 t 30 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Brunch, Frokost
Antal: 18 stk
Ingredienser
Dej
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 100 g spinat (frisk eller optøet presset fri for væske)
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk skyr, kærnemælk eller lign.
  • 3 spsk olie
  • 1 æg
  • 300 g fuldkorns hvedemel
  • 350-400 g hvedemel
  • 1 tsk salt
Flødeostecreme
  • 200 g neutral flødeost
  • 1/2 tsk sennep
  • 1/2 tsk honning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk hvid balsamico
  • 1,5 spsk frisk timian
Øvrigt
  • 200 g skinke
  • 1 æg (til pensling)
Sådan gør du
Dej
  1. Kom gær i en røreskål, varm vandet op i en gryde, så det bliver lillefingervarmt og opløs gæret med vandet

  2. Tilsæt finthakket spinat, honning, skyr, olie, 1 æg og halvdelen af melet

  3. Rør rundt til der ingen klumper er, og tilsæt herefter salt samt resten af melet 

  4. Rør dejen grundigt sammen, og ælt den i ca. 10 min, til den er smidig

  5. Lad dejen hæve under et klæde i 2 timer (kom den i køleskabet den sidste time, så er dejen nemmere at arbejde med)

  6. Opvarm ovnen på 200 grader varmluft

Flødeostecreme
  1. Imens dejen hviler røres alle flødeostecremens ingredienser sammen til en lind masse

Snurrer
  1. Når dejen er færdighævet vendes den ud på et bord drysset med mel, og rulles ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1 cm.

  2. Smør flødeostecremen ud over dejen, så den er jævnt fordelt (og kommer ud i alle hjørner), fordel skinke ovenpå

  3. Tag fat i den ene ende af dejen og fold den ind mod midten. Den anden side foldes ind over den første, så der nu er 3 lag dej.

  4. Rul nu dejen ud til 30x30 cm, og skær den i strimler med ca. 2 cm bredde.

  5. Tag fat i en strimmel og sno den godt. Tag den op med den ene hånd, og sno den rundt om din anden hånds pege- og langefinger, og fold enden ned under snurren. Gentag fremgangsmåden ved alle strimler, og sæt løbende snurrerne på en bageplade med bagepapir. Pas på med ikke at klemme så hårdt, at fyldet ryger ud.

  6. Tænd ovnen på 200 grader, og lad dine snurrer hæve under et viskestykke, imens ovnen varmes op.

  7. Når ovnen er varm piskes et æg, og snurrerne pensles og bages derefter i ovnen i ca. 13-15 min. Hold øje med dem!

  8. Lad dem køle af på en rist og spis dem lune eller afkølede.

Opskriftsnoter

Idé til andet fyld: 1 glas rød pesto sammen, 1 kugle mozzarellaost og skinke.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

Luk menu