En grøntsagssmoothie med spinat og mango smager frisk og skønt, og er en virkelig lækker måde at få grøntsager indenbords. For ja… inden du spørger: den smager rent faktisk virkelig godt! Ikke bare på sådan en helse-agtig måde, hvor man bilder sig selv ind, at den er lækker, men på en måde hvor man faktisk har lyst til at drikke flere grøntsagssmoothies, fordi de smager dejligt og er super friske som en let morgenmad!
Grøntsagssmoothie med avocado og spinat
Jeg er endnu ikke så hardcore, at en grøntsagssmoothie for mig betyder, at smoothien KUN består af grøntsager. Jeg håber, at jeg en dag når dertil, men indtil nu sniger jeg altså altid liiiige lidt frugt i mine grønne smoothies for at bidrage med sødme til de grove grøntsager.
Som I måske har lagt mærke til ved udgivelsen af tropisk chiagrød, mango lassi og mango smoothie bowl de sidste par uger, så har jeg virkelig en ting for frossen mango pt. Derfor var det helt sikkert også mango, som skulle akkompagnere bananen i denne cremede grøntsagssmoothie, som foruden frugten også indeholder avocado, spinat, væske, citronsaft og lidt ristede mandler. Mango giver en virkelig skøn sødme til grøntsagssmoothien, og det er klart den bedste frugt jeg kan komme på til sådan en grøn smoothie her.
Sund grøntsagssmoothie med mango
En grøntsagssmoothie som denne er skøn at drikke, men er også lækker at spise med topping ovenpå. Hvis du er til den sidste version, så skal du udelade lidt af væsken, så den bliver tyk og cremet, og kan “holde toppingen oppe”. Jeg foreslår, at du topper den med banangranola, friske bær eller frugt og gerne lidt nøddesmør eller lign. Dét er lækker morgenmad 😉
Vild med smoothies til morgenmad? Prøv også: greenie, acai bowl, sund smoothie bowl og chokolade smoothie bowl.
Find opskriften på grøntsagssmoothie / greenie her:
Grøntsagssmoothie med mango
Ingredienser
- 1 stk frossen banan (moden)
- 100 g frossen mango (moden)
- 100 g frossen spinat (4 kugler)
- 1 stk avocado (moden)
- 1 lille håndfuld ristede mandler (ca. 20 g)
- 2 spsk citronsaft (evt. mere)
- 2 dl kold væske (jeg brugte appelsin juice og vand)
Instruktioner
- Rist mandlerne på en tør pande indtil de er gyldne.
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender og blend indtil din grøntsagssmoothie er cremet og helt lind. Juster op og ned på væskemængden alt efter hvor tyk du ønsker din smoothie.
- Server med det samme, så den er helt kold. Evt. med en isterning i.