Kokos chiagrød med ananas og mango

Kokos chiagrød med ananas og mango 1
Opskriften på kokos chiagrød med ananas og mango er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.

kokos-chiagroed-ananas-mango-opskrift

Jeg er fuldstændig pjattet med sol og sommer, og jeg er bestemt ikke bleg for at inkorporere det i min morgenmad. Det gælder sådan set både på de solrige dage, men også på de dage, som godt kunne trænge til et ekstra skud sol og energi.

De sidste par år har jeg spist virkelig mange smoothiebowls om sommeren, men i år får den kamp til stregen. Jeg har nemlig tilføjet denne kokosgrød med mango og ananas til listen over min yndlings sommermorgenmad. Grøden er inspireret af min søde veninde Anna Bartels, og smager helt vidunderligt!

Kokos chiagrød med mango og ananas

Kokos chiagrøden er super cremet fra den fede kokosmælk, og er toppet med den dejligste puré af ananas og mango. Fordi frugterne er frosne, når de blendes, så giver de næsten en sorbet-agtig konsistens, som klæder den fede chiagrød og de sprøde solsikkekerner virkelig godt.

kold kokos chiagrød mango ananas opskrift
kokos-chiagroed-ananas-mango-opskrift
kokos-chiagroed-ananas-mango-opskrift

Tropisk chiagrød i samarbejde med Valsemøllen

Til opskriften på denne tropiske kokos chiagrød har jeg anvendt både økologiske chiafrø og økologiske solsikkekerner fra Valsemøllen. Chiafrø har et højt indhold af omega 3 fedtsyrer, protein og kostfibre, og er helt geniale, fordi de binder deres vægt 10-12 gange i væsken, og derfor kan blive til den dejligste (og nemmeste!) chiagrød. Endnu mere genialt er det, når man topper sin chiagrød med en puré af ananas og mango, samt ristede solsikkekerner. Dét er sommer i et glas (eller skål)!

Og hey. Et godt råd herfra, inden du hopper i køkkenet. Spis puréen helt kold og cremet, og lad være med at bruge 20 min på at fotodokumentere, som jeg gjorde 😉

kokos-chiagroed-ananas-mango-opskrift

Er du også vild med at starte din morgen med chiagrød? Prøv også: nougat chiagrød, klassisk chiagrød med bærkompot eller chiagrød a la pærekage.

Find opskriften på chiagrød med ananas og mango her:

kokos-chiagroed-ananas-mango-opskrift

Kokos chiagrød med ananas og mango

Kokos chiagrød med ananas, mango og solsikkekerner smager fantastisk. Det er super nemt at lave, og er super forfriskende i sommervarmen.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer

Ingredienser

Kokos chiagrød

Ananas-mango puré

  • 100 g moden ananas (frossen)
  • 100 g moden mango (frossen)
  • Lidt vand
  • Evt. lidt rørsukker eller citron

Yderligere topping

Instruktioner

Om aftenen

  • Kom chiafrø, rismælk, salt og evt. vaniljesukker i en skål, og rør det grundigt sammen. Lad skålen stå på køkkenbordet i et kvarters tid. Rør massen grundigt sammen igen, hvorefter den stilles i køleskabet natten over.
  • Skær ananas og mango i små tern, og kom dem i fryseren natten over i en frysepose.

Om morgenen

  • Om morgenen blandes 1 dl af den fede del af kokosmælken i chiagrøden, hvorefter grøden kommes i et par små glas eller skåle.
  • Kom frossen ananas, mango og lidt vand i en foodprocessor (eller blender). Brug kun akkurat så meget vand, som der er brug for, for at foodprocessoren kører! Blend til massen er ensartet og cremet. Smag til med rørsukker eller citron, alt afhængig af, hvor syrlig eller søde dine frugter er. Hvis frugterne er godt modne, er det ikke nødvendigt at smage til.
  • Fordel ananas-mango puréen ovenpå chiagrøden, og drys med ristede solsikkekerner. Server med blåbær.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments