I skrivende stund er jeg netop hjemvendt fra en måneds rundrejse i Indonesien og dermed også en måned uden computer. Nu er jeg tilbage på min sædvanlige pind, og lige så meget som jeg elsker at rejse og opleve verden, så kan hverdagen og dens dertilhørende gøremål altså også noget.
Jeg føler i hvert fald, at jeg er vendt tilbage til Danmark med fornyet energi, motivation og inspiration, og det resulterede i dag i en skøn og sprød bounty mysli til morgenens mango-spinat-smoothie. Jeg skal nok lige få delt opskriften på smoothien inden længe også, for den er virkelig god – især toppet med bounty mysli og kakao tahin!
Bounty mysli med kokos og kakao
Jævnfør navnet så er bounty myslien fyldt med toner af kokos og kakao, som jo alle dage har været et fantastisk makkerpar. Jeg knuselsker i hvert fald kombinationen… også i form af denne kolde bounty køleskabsgrød, som jeg delte opskriften på tidligere på året.
Myslien er super nem at lave og indeholder kun 7 ingredienser. Mange af dem står garanteret allerede står i dit køkkenskab, og ellers kan alle sammen helt sikkert findes i dit lokale supermarked.
Når alle ingredienserne er i hus, er det egentlig bare at blande alle tørre ingredienser, smelte lidt honning og smør på en pande, og røre det hele sammen indtil det bliver en ristet skøn masse. NEMT og mega lækkert.
Müsli med smag af bounty
Idéen til at lave en mysli inspireret af bounty (den mest labre chokoladebar på markedet, hvis du spørger undertegnede) opstod, da jeg kom forbi noget lignende hos dygtige Englerod. Det er jeg egentlig rimelig glad for nu, for nu har jeg et kæmpe glas bounty müsli stående på mit køkkenbord klar til nem morgenmad de næste mange morgener.
Vild med knas på morgenmaden? Prøv også: kakaogranola, granola med banan, rugbrødsknas, quinoamysli eller nem mysli på pande.
Find opskriften på bounty mysli her:
Bounty mysli
Ingredienser
- 150 g havregryn (jeg brugte både grovvalsede og finvalsede)
- 100 g kokosmel (alm. fra supermarkedet)
- 15 g kakao (bagekakao)
- ⅓ tsk havsalt
- 20 g kokosolie (gerne med kokossmag)
- 40 g honning
- 20 g kokosflager
- Evt. lidt kakaonips (eller mørk chokolade)
Instruktioner
- Bland havregryn, kokosmel, kakao og havsalt sammen i en skål.
- Smelt kokosolien sammen med honningen på en pande, og hæld skålens indhold på panden. Vend i det løbende indtil det bliver gyldent og lidt sprødt.
- Lad myslien køle af på et bagepapir, og bland kokosflager og evt. kakaonips eller mørk chokolade i