Bagte tomater med parmesan er to die for. Måske ikke helt bogstaveligt talt, men så næsten da. Forestil dig at tage en bid af en helt saftig, sød, syrlig og skøn bagt cherrytomat med friskrevet parmesan på toppen. Og så måske ovenpå en portion perfekte cremede røræg. Tro mig. Det vil du ikke gå glip af.
Jeg har altid haft en ting for tomater. Det er næsten lige meget hvad man gør ved dem, eller ikke gør ved dem, så smager de bare virkelig godt. Hele min barndom spiste jeg altid brød med smør, tomater og flagesalt. Det er jeg kommet lidt væk fra det de seneste år, men jeg tænker, at bagte tomater er en glimrende måde at genoptage successen på.
Små bagte tomater til brunch
Bagte tomater kan jo egentlig bruges i og på alt muligt forskelligt. Ofte bruger jeg dem i salater, eller i forbindelse med brunch, hvor de er virkelig lækre sammen med røræg, eller ovenpå brød sammen med avocado og hummus. Sådan et fad med bagte tomater emmer af overskud, men i virkeligheden er det jo bare at bruge 2 min på at lave en marinade, og så passer tomaterne ellers sig selv i ovnen, indtil du skal servere.
Langtidsbagte tomater med parmesan ost
Jeg vover at kalde disse tomater langtidsbagte, omend de kun skal have lidt over en time. Det gør dem måske nærmere semi-langtidsbagte, sammenlignet med andre varianter, men min tålmodighed rækker altså ikke til meget mere. I stedet for at give dem 3-4 timer ved 100 grader, bager jeg dem ved højere varme i mindre tid. Det kan sagtens anbefales, og giver et dejligt saftigt resultat.
Allerede efter 1 time og 15 minutter ved 150 grader bliver de bagte tomater nemlig helt søde og saftige indeni, samtidig med stadig at have bid. Drysser man herefter med et godt drys revet parmesan, så er det virkelig svært ikke at blive glad i både mund og mave. Hvis du ikke er til parmesan ost, så kan du sagtens spise tomaterne uden.
Er du også glad for tomater? Prøv også: tomat og mozzarella med basilikumsolie, breakfast bowl med quinoa og tomat eller bruschetta med tomat, pesto og røræg.
Find opskriften på bagte cherrytomater her:
Bagte tomater med parmesan
Ingredienser
- 500 g cherrytomater
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk citronsaft (eller balsamico eddike)
- 1 tsk rørsukker
- 1 nip peber
- Flagesalt
- Evt. lidt friske krydderurter ((f.eks. timian eller basilikum))
- Parmesan ost
Instruktioner
- Varm ovnen op på 150 grader varmluft.
- Fordel cherrytomaterne (gerne med stilk for udseendet) i et fad.
- Bland olivenolie, citronsaft, rørsukker og peber grundigt sammen og fordel over tomaterne.
- Drys med et generøst lag flagesalt og bag tomaterne i ovnen i ca. 1 time og 15 min til de er gyldne og bløde inden i.
- Riv lidt frisk parmesan ost over tomaterne, og server!
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.