Ristet brød med ricotta er en virkelig enkel opskrift, men som smager helt forrygende trods sin enkelhed! Kombinationen af det sprøde brød, den krydrede æblekompot, de friske figner og ristede pekannødder smager så dejligt, at det altså fortjener sit eget blogindlæg.
Morgenmad med ricotta
Opskriften er udviklet (og spist) i selskab med søde og dygtige Maria, som jeg tilbragte sidste weekend sammen med, hvor vi nørdede og hyggede med en masse (!!) mad. Hvis du ikke har set det, så lavede vi forresten også en viiirkelig lækker panini med seranoskinke, mozzarella og sennepsmayonnaise, som du altså også MÅ prøve!
Nem morgenmad / brunch
Ristet brød med ricotta er den perfekte efterårsmorgenmad. Det er meget simpelt. Rist et stykke brød. Top med ricotta, æblekompot, pekkannødder, friske figner, citronsaft, havsalt og rund evt. af med lidt honning til sidst. Brødet er perfekt som en smuk anretning på et brunchbord, men er også god som hverdagsmorgenmad, når det skal gå hurtigt, men samtidig være lækkert.
Næste gang jeg spiser ristet brød med ricotta vil jeg prøve at toppe med solbærkompot og citronsaft. Evt. ledsaget af ristede nødder. Bare fordi… den kombination kan ikke gå galt!
Find opskriften på ristet brød med ricotta og æblekompot her:
Ristet brød med ricotta og æblekompot
Ingredienser
- 1 skive godt brød (evt. dette koldhævede brød)
- Ricotta ost ((eller mascarpone))
- 2 spsk æblekompot
- ½ figen
- Havsalt
- Ristede pekannødder
- En smule citronsaft
- Evt. honning
Instruktioner
- Rist brødet og lad det køle et øjeblik, før du smører det med et tyndt lag ricotta
- Top med æblekompot, 1 figen skåret i skiver samt pekannødder, et strejf havsalt, lidt citronsaft og evt. en smule honning
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.