Endelig endelig endelig er der begyndt at dukke danske rabarber op i supermarkederne… og i haverne, for dem som er så heldige at være selvforsynende. Jeg elsker rabarber i og på stort set alt. Især når de trylles om til denne smagfulde rabarberkompot med vanilje.
Sidste år lavede jeg både bagte rabarber, rabarbercrumble, råmarinerede rabarber og rabarberkompot henover sommeren. Jeg glemte dog helt at dele min opskrift på sidstnævnte.
Klassisk rabarberkompot med vanilje
Det gør jeg nu, og opskriften er i min optik ventetiden værd. Rabarberkompot smager nemlig virkelig fantastisk, og er med sin søde og syrlige smag perfekt som komponent på både morgenmad og desserter. Jeg kan især godt lide at spise rabarberkompot på min morgengrød, i selskab med vaniljeis eller ovenpå yoghurt sammen med lidt mysli. Jeg tror jeg vil prøve dem sammen med amerikanske pandekager snart, for det har jeg også en idé om vil være virkelig lækkert.
Kompotten er super nem og hurtig at lave, og indeholder kun få ingredienser. Alle ingredienser kommes i en gryde, koges op i 5 minutters tid, og så er der færdig rabarberkompot. Nemmere bliver det altså ikke.
Nem kompot med rabarber og rørsukker
Jeg er helt vild med at smage min rabarberkompot til med citron og vanilje, men er du mere til den helt klassiske version, så nøjes med at lave kompotten af rabarber, rørsukker og vand. Det er uhyre simpelt, og det behøver ikke være mere kompliceret end dét.
Jeg har faktisk aldrig oplevet at rabarberkompot er gået galt. Det hele ligger i tilsmagningen, så det er blot at blive ved med at smage til, til den er, som du gerne vil have den. Rabarber er nemlig meget forskellige ift. hvor syrlige de er, så sommetider har de brug for mere eller mindre sukker.
Jeg bruger rørsukker i denne version, men brun farin eller alm. sukker kan sagtens bruges i stedet for.
Find opskriften med rabarberkompot her:
Rabarkompot
Ingredienser
Rabarberkompot
- 250 g rabarber i tern
- 2-3 spsk rørsukker
- ½ tsk vaniljesukker
- 1 spsk vand
Valgfrit
- 1 tsk citronsaft
- 1 nip salt
- 1 nip revet ingefær
Instruktioner
- Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog op på middel-høj varme i ca. 5-10 min til rabarberne er møre og alle ingredienserne har samlet sig. Rør undervejs.
- Kom kompotten i et tætlukket glas, og opbevar i køleskabet.
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.