Da det gik op for mig, at jeg ikke havde en opskrift på müsli på bloggen, måtte jeg straks i køkkenet og få vejet ingredienser af. Sagen er nemlig den, at jeg virkelig ofte laver pandestegt müsli, så den skulle selvfølgelig deles med jer.
Jeg har brugt hele dagen på at studere og være på universitetet – og ja, så har jeg lavet müsli. Og spist müsli. Og taget billeder af müsli. Intet nyt under solen herhjemme 😉
Nem og hurtig mysli på pande
Der er bare et eller andet over hjemmelavet mysli, som en købe-variant sjældent kan konkurrere med, og når den så kun tager 15 min at lave, så er det altså bare ingen sag lige at bikse sammen til morgenmaden i morgen. Myslien er fantastisk ovenpå chiagrød, og så er det værd at nævne, at især én herhjemme er vild med at komme den ovenpå koldskål. Det er altså også ret lækkert, hvis man er kørt træt i kammerjunker.
Myslien er desuden uden tilsat raffineret sukker, da flere af jer har efterspurgt en opskrift på ‘sund sukkerfri mysli’. Kokossukkeret kan dog sagtens erstattes med rørsukker eller en blanding af brun farin og alm. hvid sukker, hvis man hellere vil have dét.
Müsli med havregryn, nødder og tørret frugt
Jeg har allerede to virkelig skønne opskrifter på granola liggende: banangranola og kakaogranola, men sommetider har jeg mere lyst til mysli. Det fantastiske ved denne mysli er, udover at den smager godt naturligvis, at den er hamrende hurtig at lave, og kan varieres i det uendelige.
Og så er det bare vanvittigt lækkert med nødder, havregryn og tørret frugt i.
Stik mig en balje kaffe, en skål med mysli og mælk, og så er min morgenlykke gjort. På det her punkt er jeg faktisk ret nem at gøre tilfreds. Men også kun på det her punkt 😉
Find opskriften på müsli her:
Müsli
Ingredienser
- 150 g havregryn ((jeg brugte grovvalsede))
- 50 g kerner/frø ((jeg brugte kokos, hampefrø og solsikkekerner))
- 50 g nødder/mandler ((jeg brugte mandler og hasselnødder))
- 1 nip salt
- 20 g smør
- 20 g kokossukker
- Evt. 30 g tørret frugt ((jeg brugte dadler, solbær og gojibær))
Instruktioner
- Hak nødderne groft og kom i en skål sammen med havregryn, kerner/frø og salt
- Smelt smør på en stor pande, og smelt herefter kokossukkeret sammen med smøren
- Hæld skålens indhold på panden, og bland grundigt, så smør-kokossukker-blandingen bliver en del af müslien
- Steg müslien på panden til den er gylden og lækker
- Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, hæld müslien på, og lad den ligge og køle af og blive sprød
- Når müslien er helt nedkølet blandes de tørrede frugter sammen med müslien og den kommes på et glas med tætlukket låg.
Har du prøvet at lave en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram