Laksetærte med spinat og feta

grov laksetaerte med spinat og feta asparges tomat brunchtaerte

En grov laksetærte med spinat, feta og asparges er altid et hit. På brunchbordet, til frokost og til aftensmad. Det er i det hele taget ret svært at gå galt i byen med tærte, hvis du spørger mig, og især i form af en grov laksetærte! Kombinationen af spinat, feta og asparges fungerer super godt til den fede laks, men egentlig kan du bruge lige de grønsager dit køleskab byder på.

Laksetærte med asparges

Opskriften her er den sidste af 3, som jeg lavede i samarbejde med Camille Maja for et par uger siden. De første to opskrifter, jeg allerede har delt herinde, er citronmuffins med marcipan og Breakfast Bowls med quinoa, som ligesom laksetærten her smager hamrende godt. Opskrifterne er resultatet af en produktiv, men knald hyggelig dag sammen i køkkenet. Camille rullede hele vejen ned til togstationen med maven fyldt med tærte, muffins og quinoa, imens jeg nøjedes med at rulle over i sofaen. En lørdag well spent.

grov laksetaerte med spinat og feta asparges tomat brunchtaerte

En sund og grov tærte til brunchbordet

En ting jeg i særdeleshed nød ved dagen var, at Camille er mindst lige så begejstret for tærte, som jeg er. Daniel er nemlig ikke vild med tærte, og derfor er den menu ofte afgrænset til dage, hvor jeg er alene hjemme. Det forklarer måske lidt, hvorfor der er gået så længe før en tærte-opskrift skulle ramme domænet, på trods af gode intentioner og en mave som eeeelsker tærter af alle afskygninger. Til gengæld har jeg delt opskrifter på små morgenmadstærter og rabarbercrumble, som altså også kan noget. De glider i hvert fald væsentligt nemmere ned hos manden i huset, skal jeg hilse at sige 😉

Jeg elsker selv tærte i alle afskygninger, og overvejer helt at give overbeviselses-fasen endnu et skud. Måske det netop er et stykke grov laksetærte som kan omvende ham? Det er et forsøg værd. Ellers så spiser jeg bare hans del. Haha!

grov laksetaerte med spinat og feta asparges tomat brunchtaerte

Find opskriften på grov laksetærte med spinat og feta her:

laksetaerte med asparges feta spinat tomat brunchtaerte

Laksetærte med spinat og feta

3,73 fra 18 stemmer
Antal: 1 tærte

Ingredienser

Tærtebund

  • 100 g rugmel
  • 100 g fuldkorns hvedemel
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk salt
  • 5 spsk vand
  • 90 g blødt smør

Tærtefyld

  • 125 g laksefilet
  • 150 g spinat
  • 80 g feta
  • 10 stk asparges
  • Evt. 10 cherrytomater

Æggemasse

  • 4 æg
  • 3 spsk creme fraiche
  • 3 spsk mælk
  • ½ tsk salt
  • 1 nip peber
  • Evt. et squeeze citronsaft

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Bland mel, sesamfrø og salt sammen i en skål.
  • Tilsæt vand og blødt smør, og ælt dejen godt sammen med hænderne. Sæt evt. tærtedejen på køl med film om i en halv times tid, så den er nemmere at arbejde med.
  • Smør en alm. størrelse tærteform, og rul dejen ud på et bord drysset med mel. Kom dejen i formen og prik huller i dejen med en gaffel.
  • Bag bunden i den forvarmede ovn i 10 min, til den er let gylden.
  • Imens bunden bager skylles spinat, asparges og cherrytomater, og cherrytomaterne skæres i halve. Bræk enderne af dine asparges.
  • Damp eller steg let spinaten på en pande til den er faldet lidt sammen, og lad den tørre af (evt. på køkkenrulle), før du kommer den på tærtebunden.
  • Bland æggemassen sammen i en skål og skær/pil laksefileten i små stykker
  • Placer spinat, cherrytomater og laksefilet i tærteformen, hæld æggemassen over, og top med nulret feta og asparges
  • Bag tærten midt i ovnen i ca. 30 min til den er gylden på toppen og har en fast æggemasse. Mærk evt. med en pind, så den ikke er ubagt ved servering.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Abonner
Giv besked om
2 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments