Opskriften på små morgenmadstærter er udarbejdet i samarbejde med Vangsgaard Treat.
Disse fine små morgenmadstærter er lækre, knasende, søde, syrlige, cremede og ja, så er de altså ret perfekte som et sødt indslag på et brunchbord. Jeg har også spist en på en almindelig tirsdag uden skyggen af et brunchbord i nærheden, og det fungerede altså som en fin hverdagsluksus, skal jeg hilse og sige.
Morgenmadstærter med hasselnødder
Små morgenmadstærter er virkelig bare nemme at lave, og er især lækre nu når køkkenhaverne bugner af friske bær til at toppe med. Hvis man altså er heldig ejer af sådan en.
Daniel og jeg bor jo i lejlighed i en bygning med delehave, og selvom det er så dejligt, at vi har mulighed for at komme udenfor, så er jeg begyndt at glæde mig ufatteligt meget til, at vi en dag får vores egen have. Så skal der plantes tonsvis af buske med bær, et kirsebærtræ og måske også et hyldetræ, så jeg kan lave hjemmelavet hyldeblomstsaft.
I mellemtiden hamstrer jeg bær hos venner og familie, når jeg får lov 😉
Små sukkerfrie morgenmadstærter
Jeg har holdt ingredienslisten til klassiske morgenmadskomponenter, her i blandt de skønneste økologiske hasselnødder fra Vangsgaard Treat. Jeg elsker smagen af ristede hasselnødder, og det går simpelthen bare så godt sammen med bærrene og den græske yoghurt!
Hvis du har rester af bundene, du ikke lige får spist til morgenmaden, så er jeg sikker på, at den er lækker med et lag chokolade i bunden, friske bær og så serveret med en klat vaniljeis!
Find opskriften på små morgenmadstærter her:
Små morgenmadstærter med bær
Ingredienser
Tærtebund
- 100 g økologiske hasselnødder
- 100 g havregryn
- 3 spsk økologisk kokossukker
- 1 nip salt
- 1 nip vanilje
- 60 g blødt smør
Fyld
- Græsk yoghurt ((kan erstattes af skyr))
- Friske bær
- Evt. ristede finthakkede hasselnødder
Instruktioner
Tærtebund
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
- Kom hasselnødder og havregryn i en minihakker, blend til groft mel og kom melet over i en skål
- Tilsæt kokossukker, salt og vanilje, og rør rundt
- Smuldr det bløde smør ned i skålen og form "dejen" med hænderne. Den bliver ikke helt fast, men mere som en cheesecakebund
- Kom dejen ned i 4 små forme, pres den godt ind til kanten, og bag dem i ca. 18 min i den forvarmede ovn til de er gyldne
- Når tærterne er færdigbagte stilles de til afkøling på en rist
Fyld
- Fordel den græske yoghurt ud på de afkølede tærtebunde og top med friske bær
Noter
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.