Opskriften på havregrødspandekager er udviklet i samarbejde med Finax.
Det er tirsdag, det er koldt udenfor, og jeg har lige en enkel hjemme-dag, inden universitetslivet starter igen i morgen. Jeg har besluttet mig for at bruge dagen på sofaen med en stak lune havregrødspandekager med banan og en balje kaffe…og måske få bestilt bøgerne til næste semester hjem, som et begyndende led i at forholde mig til virkeligheden igen.
Havregrødspandekager i samarbejde med Finax
Ved udgivelsen af dette indlæg føler jeg mig lidt som en tv-kok. I ved, når de altid har forberedt noget hjemmefra, og ikke behøver kreere det hele på dagen?
Opskriften på havregrødspandekager er nemlig udviklet (og spist) for Finax i efteråret i forbindelse med en kampagne, som stadigt (i skrivende stund) præger deres hjemmeside: se her. Kampagnen vil jeg egentlig ikke fortælle så meget mere om i denne omgang. Det har jeg nemlig allerede gjort her, her og her, hvor jeg ligeledes har delt nogle af de andre lækre og sunde opskrifter, som også indgår i GRØD&BRØD kampagnen.
I stedet vil jeg lige bemærke, at kampagnen her var startskuddet til et længere ambassadørskab i 2019, som jeg glæder mig til at fortælle mere om en anden gang. Det betyder nemlig flere lækre opskrifter til jer!
Havregrødspandekager uden mel
Nok snak om samarbejder og kampagner, og tilbage til dét, som gjorde, at du klikkede dig herind. Det skønne syn af havregrødspandekager med hampefrø og banan, som forøvrigt smager virkelig dejligt med friske bær, skyr og bærkompot på toppen. De kan i den grad anbefales. Om det så er efterår, sommer eller vinter.
Havregrøden bidrager til en svampet konsistens, og havreklid og hampefrø til en dejlig smag og fibre til pandekagerne. Hvis du tidligere har prøvet mine havregrødsklatkager, kan du helt sikkert også lide denne opskrift!
Find opskriften på sunde havregrødspandekager med banan her:
Havregrødspandekager
Ingredienser
1 portion grød
- 1 dl Finax havregryn
- 1 dl mælk
- 1 dl vand
- 1 nip salt
Havregrødspandekager
- 1 portion grød ((200g, nedkølet))
- 1 spsk Finax økologiske Hampefrø
- 3 spsk Finax økologiske Havreklid
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 1 moden banan
- 1 æg
- Smør ((til stegning))
Toppingidéer
- Bærkompot
- Friske bær
- Skyr
Instruktioner
- Hvis du ikke har en rest grød liggende, koges havregryn, mælk, vand og 1 nip salt til grød, og køles helt ned.
- Bland de tørre ingredienser og mos bananen
- Kom bananmos, grød og æg ned til de tørre ingredienser, og rør dejen godt sammen
- Lad dejen stå og hvile i 15 minutter
- Varm en pande op på middel varme, tilsæt en smule smør og steg pandekagerne på begge sider (1-2 spsk dej pr. pandekage)
- Nyd dem lune. Evt. sammen med bærkompot, friske bær og skyr.