Bountygrød er det nye. Så nemt er det.
Bouny har faktisk altid været min yndlings bar. Jeg vil næsten betegne den som uimodståelig med det søde og fugtige lag kokos i midten, og lækre sprøde chokolade. Jeg er næsten lige så glad for bounty barer, som jeg er for p-tærter, men også kun næsten.
Bounty + grød = bountygrød
Jeg har tidligere haft stor succes med at lave kage-inspirerede grød-versioner (f.eks. drømmekagegrød og den du ved nok grød). Så nu tænkte jeg, at tiden var kommet til, at bounty grød skulle blive en realitet.
Bountygrøden indeholder en lidt anden sammensætning af ingredienser end den klassiske chokoladebar, så den passer liiiidt bedre til morgenmad. Nu skal jeg naturligvis ikke være herre over, hvad man kan og ikke kan spise til morgenmad, men lige til morgenkaffen foretrækker jeg denne bounty grød frem for bounty baren. Så kan baren spises til formiddagskaffen. Win win 😉 Det er med at spise varieret!
Grød med kokos og kakao
Nå men i hvert fald så er bountygrøden her endelig. 2-lags kold fantastisk cremet og lækker grød, som er perfekt til morgener, hvor du har lyst til noget sødt.
Grøden består af et lag kokosgrød og et lag kakaogrød, og smager skønt toppet med lidt sprøde afskallede hasselnødder og syrlige hindbær. Sidstnævnte glemte jeg på billederne, men kombinationen er testet, og den smager GODT.
Hvis du godt kan lide smagen af bounty, uden “forstyrrelser”, kan du bare spise de to lag grød uden topping. Dog skal det siges, at syren fra de friske hindbær altså klæder sådan en eksplosion af kokos og kakao virkelig godt. Det er næsten som en lille dessert til morgenmad.
Er du glad for kokos? Prøv også: hasselnøddesmør med kokos, rabarbercrumble med kokos, bagt grød med kokos og bær eller drømmekagegrød.
Find opskriften på bounty grød her:
Bounty grød
Ingredienser
Kokos-lag
- 3 spsk chiafrø
- 2 dl rismælk ((eller alm. mælk + sødme))
- 1 stort nip vaniljesukker
- 3 spsk kokosrasp
- 1 dl fuldfed kokosmælk ((den fede del))
- 1 nip salt
Kakao-lag
- 1 ½ dl grovvalsede havregryn
- 1 ½ dl rismælk
- 1 stor spsk kakaopulver
- 1 stor tsk honning
- 10 g mørk chokolade ((revet))
- 1 nip salt
Topping
- Afskallede hasselnødder
- Friske hindbær eller andre syrlige bær/frugt
Instruktioner
- Bland alle ingredienserne til kokos-laget grundigt sammen i en bøtte.
- Gør det samme med kakao-laget.
- Sæt begge bøtter i køleskabet med låg på natten over eller mindst et par timer.
- Når grøden skal serveres fordeles kokos-laget i to glas. Top med kakao-laget og server med friske hindbær og ristede afskallede hasselnødder.
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.