Bagte figner med honning

bagte figner med honning

Pt. sidder jeg i sengen viklet ind i min dyne som en larve i puppestadie og skribler på dette indlæg. Daniel er taget på efterårsferie med sine forældre, så jeg generer ikke nogen ved at sidde til sent ud på aftenen med en lysende skærm, en kop te og et tilkommende blogindlæg. Det kan jeg virkelig godt lide at fordybe mig i. Det er mere end man kan sig om kampen jeg har med dobbeltdynen hver eneste nat, når der kun er mig til at tæmme den. Det er mindre hyggeligt.

Bagte figner med honning

Anyways. Til morges hev jeg en surdejsbolle op fra fryseren, og spiste dertil en portion græsk yoghurt med bagte figner og ristede mandler. De bagte figner med honning blev så skønne, at de måtte få sit eget lille hjørne på bloggen.

Bagte figner er måske en kende uappetitlige i sin indpakning, men de smager forrygende. At bage dem er desuden en glimrende måde at få brugt sæsonens sidste figner på. Allerhelst spiser jeg faktisk bare figner som en gnave-frugt. De er dog også super lækre ovenpå grød eller græsk yoghurt. Selvom de bages, så tager det ingen tid, og det er altså bare lidt lækkert sommetider at kredse lidt ekstra om morgenmaden.

bagte figner med honning

Morgenmad: figner i ovnen

Ps. Jeg har faktisk allerede delt en håndfuld opskrifter med figner i ingredienslisten: bagt müsligrød, havregrødristet brød med ricotta5-kornsgrød med æblekompot og sidst en birchermüsli med pekannøddesmør. Hvis du mangler endnu en god idé til at få omsat frugtskålens figner, så er bagte figner med honning og appelsinsaft et glimrende bud! Prøv selv!

Find opskriften på bagte figner her:

bagte figner med honning

Bagte figner

3,56 fra 27 stemmer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Bagte figner

  • 4 friske figner
  • Saften fra 1/4 appelsin
  • 2 tsk honning
  • Evt. 1 nip kanel på hver figen
  • Evt. lidt grofthakkede mandler

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Placer fignerne i en ovnfast skål eller fad
  •  Skær stilken af fignerne og skær et kryds i toppen
  • Bred dem lidt ud, så de åbner sig en smule
  • Pres saften ud af appelsinen og fordel på fignerne
  • Kom lidt honning i midten af hver figen og drys evt. med lidt kanel og grofthakkede mandler
  • Bag fignerne i den forvarmede ovn i 10-15 min og brug dem ovenpå grød, græsk yoghurt eller i kombination med en klat vaniljeis
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
2 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments