Havregrød med bagte figner, pistacienødder og skyr

Opskriften på havregrød med bagte figner indeholder reklamelinks markeret med *

Havregrød med bagte figner, pistacienødder og skyr

I har måske bemærket, at jeg lige for tiden går rimelig meget all in på opskrifter, som passer til den kolde tid, vi går i møde. Efteråret er virkelig smukt med de brune og rødlige nuancer, men kulden som følger med årstiden.. ja, den har jeg kun én ting at sige til: træls.

Havregrød med bagte figner

Noget andet som også er lidt træls, er en meget svedig cykeltur ud til universitetet, hvis man, som mig (i en alder af 21), stadig ikke heeelt lige mestrer hvor mange lag tøj man skal have på. En ting jeg dog ER tosset med ved denne tid, er alt det lækre frugt og grønt, som efterårets frugtkammer har at byde på.

I særdeleshed figner, som er fungerer fantastisk på denne havregrød.

Havregrød med bagte figner, pistacienødder og skyr

Jeg må simpelthen bøje mig i støvet og erkende, efter lang tids seriøs skepsis, at figner bare er virkelig lækre. Før jeg fik øjnene op for dem, anså jeg dem for at være små rynkede frugter, som bestemt ikke behøvede at komme i nærheden af min frugtkurv. Der ligger de jævnligt nu, og det er jeg ret vild med.

Jeg er også vild med denne grød, og udover at være super nem, så smager den bare virkelig skønt!

Er du vild med figner? Prøv f.eks. også denne bagte grød med tahin og figner.

Find opskriften på havregrød med bagte figner, pistacienødder og skyr her:

5 fra 3 stemmer
Havregrød med bagte figner, pistacienødder og skyr her:
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
8 min
Samlet tid
10 min
 
Antal: 1 person
Ingredienser
Grød
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl mælk
  • 1 dl vand
  • Et nip salt
Bagte figner
  • 1-1,5 figne(r)
  • 1 spsk appelsinsaft (jeg brugte frisk, men en god juice kan sikkert sagtens gøre det)
  • 1 tsk kokossukker* (kan erstattes af alm. sukker eller brun farin)
  • Et nip kanel
Yderligere topping
  • 1 spsk skyr
  • 1 spsk pistacienødder
Sådan gør du
  1. Kom alle ingredienser til grøden i en gryde, og kog op på middel varme (under hyppig omrøring).
  2. Imens grøden koger skæres fignerne i både (ca. 3-4 både pr. halve), og pistacienødder hakkes.

  3. Fignerne kommes i en lille skål, som kan tåle mikrobølgeovn. Kom appelsinsaft, kokossukker og kanel ved og bland godt rundt.


  4. Når grøden er ved at være færdig bages fignerne i 1/2-1 min i mikrobølgeovnen på fuld skrue, til de er møre, men stadig har lidt bid.


  5. Top den færdigkogte grød med fignerne (og evt. resten af "sukkermassen), pistacienødder og skyr

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 4 kommentarer

  1. Hej!
    Jeg er netop kommet i besiddelse af nogle lækre figner, og tænkte at den her grød var oplagt 🙂 Dog har jeg ikke en mikroovn… tror du at fignerne kan laves i en almindelig ovn og på hvilke grader da?
    Tak for en super lækker blog!

    1. Mhhh hvor lækkert Katrine. Jeg elsker friske figner!
      Jeg vil skyde på at 20-30 min i en ovn på 180 grader vil kunne gøre det!
      Det var bare så lidt. Jeg er glad for, at du følger med 😀
      Knus Anna

Skriv et svar

Luk menu