Det er mandag, det er koldt, og der gemmer sig verdens bedste æblecrumble med mandler og saltkaramel i ovnen. I wish. Til gengæld ligger der stadig lækre syrlige efterårsæbler i frugtskålen, som hurtigt kan trylles om til en crumble. Heldigvis. Og nu er der også en opskrift på bloggen, så du kan gøre mig kunsten efter.
Den bedste æblecrumble med mandler
Denne skønne æblecrumble kræver primært basisingredienser, et kvarters tid af din dag, en ovn til at klare ærterne, og så er det egentlig bare at sætte tænderne i den skønne kage efter en halv times tid. Gerne i selskab med en generøs klat creme fraiche og en kop varm chokolade. Så er der skruet ekstra op for efterårshyggen, og min lykke er gjort.
Æblecrumble med mandler, saltkaramel og en sprød top er især god på en rigtig mandags-mandag, hvor det er koldt, som i dag. Den er desuden også god om onsdagen, på langsomme søndagsmorgener efter brunchen eller med en fuld mave. Æblecrumble kan ALTID klemmes ned!
Er du vild med crumble? Prøv også min rabarbercrumble med kokos.
Verdens bedste æblecrumble de luxe
Den anden dag da jeg skulle hjem til mine svigerforældre, havde jeg lovet at tage en kage med til kaffen. Det skulle gå lidt hurtigt, og da frugtskålen var fyldt med æbler, og køleskabet karamel, faldt valget hurtigt på æblecrumble med mandler og et twist af saltkaramel. Det var vi flere i selskabet som var godt tilfredse med.
Æblecrumble har altid været en af mine yndlingskager. Foruden at den bare smager fuldstændig forrygende, så det også fordi, at den er vanvittigt nem og hurtig at lave. Hvis man har gæster kan man med fordel lave både dej og fyld dagen før, sætte det i to separate bøtter i køleskabet, og så blot samle og bage kagen når den skal bruges. Karamellen kan du sagtens lave selv, men for nemhedens skyld (som jeg synes er karakteristisk ved crumble-kager), valgte jeg at bruge dulce de leche karamel.
Rigtig god fornøjelse!
Find opskriften på æblecrumble her:
Æblecrumble med mandler og saltkaramel
Ingredienser
Crumble
- 100 g mel
- 100 g havregryn
- 50 g mandler eller hasselnødder (grofthakkede)
- 100 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g koldt smør
Fyld
- 800 g æbler
- 1 spsk kanel
- 1 spsk rørsukker
- ½ tsk kardemomme
- Evt. Saften fra ¼ citron
- 5 spsk dulce de leche karamel ((kan udelades))
- 1 tsk havsalt
Servering
- Creme fraiche
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
- Kom alle ingredienserne til crumbledejen (på nær smøret) i en skål, og rør sammen
- Skær smørret i små tern og kom ned til melblandingen
- Brug fingrene til at nulre ingredienserne godt sammen, og stil skålen til side
- Skær æbler i små stykker (ca. 1x1 cm) og bland sammen med de øvrige ingredienser (på nær karamel og havsalt)
- Kom karamel i en lille skål og rør grundigt sammen med havsalt. Smag den til som du godt kan lide den.
- Hæld æbleblandingen ned i en tærteform (27 cm), og fordel karamel i små klatter ovenpå.
- Brug fingrene til at smuldre crumbledejen over karamellen, og fordel alt dejen på kagen.
- Tærten bages i ovnen i ca. 20-30 min til den er gylden
- Tærten spises lun med creme fraiche til
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.