Vafler med marcipan, mascarpone og citron

Opskriften på vafler med marcipan indeholder reklamelinks markeret med *

vaffel-citron-marcipan-mascarpone-creme-6 Vafler med marcipan, mascarpone og citron

Det er weekend, og morgenmaden skal være hyggelig, varm og gerne stå i kontrast til det lidt kedelige efterårsvejr udenfor vinduet. Jeg foreslår disse vafler med marcipan, mascarpone, citron og bær. Bare fordi. Måske endda sammen med varm kakao og viklet ind i et tæppe. Bare fordi.

Vafler med marcipan-mascarponecreme

For en måneds tid siden sås jeg med min søde navnesøster Anna, hvor vi en af dagene lavede (og spiste) disse skønne vafler til morgenmad. Vi lavede også opskrifter på en kirsebærkompot, en kold grød og tre forskellige typer karamel. Vaflerne er i sig selv uden raffineret sukker, fordi de er sødet med en moden banan. De er toppet med en creme af mascarpone, skyr, revet marcipan og citron, og sidst toppet med friske bær. Det smager lige så lækkert, som det lyder. Om det så er til morgenmad eller som en sundere dessert.

vaffel-citron-marcipan-mascarpone-creme-6 Vafler med marcipan, mascarpone og citron

Foruden at nyde at spise vaflerne, så hyggede vi os også virkelig meget med at tage billeder af dem i en lidt mørkere billedstil, end vi begge er vant til. Vi øvede os desuden også på at tage “levende” billeder, og synes egentlig at det lille flormelis drys på første billede blev ret så fint.

Sukkerfrie vafler med marcipan og bær

Tilbage til vaflerne. Jeg tilstår, at toppingen måske mere appelerer til dessert end morgenmad, men på sådan en lørdag som i dag, hvor det er koldt og gråt, så må man altså godt forkæle sig selv med vafler med marcipan, mascarpone, citron og bær. Vaflerne smager nemlig virkelig skønt, og sommertider skal der bare lige lidt ekstra luksus til, for at man vågner helt op på en lørdag. Og kaffe, naturligvis også kaffe.

vaffel-citron-marcipan-mascarpone-creme-6 Vafler med marcipan, mascarpone og citron

 

Find opskriften på vafler med marcipan, mascarpone og citron her:

vaffel-citron-marcipan-mascarpone-creme-6

Vafler med marcipan, mascarpone og citron

5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer/4 vafler
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Vafler

  • 1 banan ((gerne moden))
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl mælk
  • 100 g mel
  • 1 nip salt

Topping

  • 100 g mascarpone
  • 100 g skyr/græsk yoghurt
  • Skallen fra 1 øko citron
  • 60g groftrevet marcipan
  • Friske bær
  • Evt. flormelis og kirsebærkompot

Instruktioner

  • Mos bananen og rør den sammen med æg, bagepulver, mælk, mel og et nip salt.
  • Bag vaflerne i et belgisk vaffeljern (jeg bruger dette*, som jeg er meget glad for, fordi man kan bruge forskellige plader i samme jern)
  • Imens vaflerne bager rives marcipan og ristes gyldent på en tør pande
  • Rør marcipanen sammen med marscarpone, skyr og fintrevet skal fra citronen
  • Når vaflerne er bagt spises de lune med marcipan-cremen, friske bær og evt. lidt formelis og kirsebærkompot
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments