Opskriften på tortilla pizza er udgivet i samarbejde med No Fairytales.
Jeg ELSKER pizza. Pizzamandens pizza, langtidshævet pizza… sågar kold pizza. Egentlig bare alt der starter med, slutter på eller indebærer pizza.
Min pizza-liste er for nyligt blevet revideret med min seneste forelskelse: TORTILLA PIZZA. De er super nemme at lave, bliver sprøde i kanten og smager skønt. De er forøvrigt verdens bedste genvej, når du gerne vil have pizza på bordet for fem minutter siden.
Tortilla pizza med skinke og champignon
Heldigt for mig, så er der bred enighed om holdningen til pizza i min studiegruppe. Det har resulteret i, at vi har spist den samme variant af tortilla pizza til frokost den sidste måned af vores bachelorskrivning. En variant med hjemmelavet tomatsovs, champignon, mascarpone, mozzarella, seranoskinke og ruccola. Sådan en sag bliver man altså ikke lige sådan træt af, skal jeg hilse og sige. Den har i hvert fald været vores redning hver eneste dag, når vi havde brug for et skud ekstra energi og lidt opmuntring.
Tortilla pizza med grøntsagstortillas fra No Fairytales
Til mine tortilla pizzaer har jeg anvendt grøntsagstortillas fra No Fairytales, som pt. er fast inventar i mit køleskab. Pandekagerne består af 45 % grøntsager, 1/3 færre kalorier end almindelige tortillawraps og er en god kilde til kostfibre. Og (vigtigst!) så smager de super godt, og fungerer glimrende til frokost pizzaer.
Grøntsagstortillas er en anelse sødere i smagen, end man kender det fra de klassiske tortilla pandekager. De smager virkelig dejligt, har en perfekt konsistens, og så har de den fineste naturlige farve af rødbede og gulerod.
Sving forbi Netto, Føtex eller Bilkas køleafdeling, og smæk en stak pandekager i kurven, så du kan være med på tortillapizza bølgen.
Vild med pizza? Prøv også morgenmadspizza eller kartoffelpizza med rosmarin.
Find opskriften på sprød tortilla pizza her:
Tortilla pizza
Ingredienser
Tomatsovs (til 4 stk)
- 2 dl hakkede tomater
- 1 spsk tomatpuré
- ⅓ dl olivenolie
- 1 tsk rørsukker
- Frisk basilikum og/eller oregano
- ½ fed hvidløg ((revet))
- ½ tsk groft salt
Øvrige ingredienser (til 1 stk)
- 1 stk grøntsagstortilla fra No Fairytales
- 2 stk champignon
- 30 g mascarpone
- ¼ kugle frisk mozzarella ((presset grundigt for væske))
- 1 skive seranoskinke
- Rucola
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lad en bagepladen blive derinde, så den bliver varm.
- Kom alle ingredienserne til tomatsovsen i en lille gryde, og lad dem simre i 5 minutters tid under omrøring. Stil gryden til side, så tomatsovsen køler ned i 5 min.
- Skær champignon i tynde skiver, og steg dem på en pande med lidt smør til de er gyldne.
- Læg en grøntsagstortilla på et stykke bagepapir, og fordel 1,5-2 spsk tomatsovs i et tyndt lag.
- Fordel skiver af champignon på tortillapandekagen.
- Lav små kugler af mascarpone på 5g og fordel rundt om champignonerne.
- Pres væsken ud af mozzarellaen, og fordel også denne i små stykker på tortillapandekagen.
- Riv seranoskinke fra hinanden, og fordel som det sidste øverst på pizzaen.
- Træk bagepapiret med tortillapizzaen over på den varme bageplade, og bag den i den varme ovn i 5-7 min indtil den har sprøde kanter og osten er smeltet.
- Nyd den med frisk rucola ovenpå.