Opskriften på sunde romkugler i miniformat er udarbejdet i samarbejde med Vangsgaard Treat
Kan vi lige blive enige om, at romkugler udgør den perfekte kompagnon til morgenbrød? Jeg elsker at slutte morgenmaden af med manér, og derfor er disse hjemmelavede sunde romkugler netop i miniformat, så man kan guffe dem i sig, selv efter maven er fuld af lækkert bagværk.
Sunde romkugler
En lille sjov historie, der kan hæftes til denne opskrift, er, at jeg egentlig havde sat næsen op efter en dejlig chokoladekage, men fordi jeg druknede min bagevægt kort forinden, blev det til disse sunde romkugler. Det var altså bare lidt nemmere at lave uden bagevægt. Og det kan I godt være tilfredse med, for de blev hamrende gode! Dog må jeg hellere få købt mig en ny bagevægt, så chokoladekagen også kan blive til en realitet inden længe (opdatering: der ligger nu en opskrift på brownie her).
Det skal lige siges, at de sagtens kan laves i almindelig romkugle størrelse.
Find opskriften på sunde romkugler i miniformat her:
Sunde mini romkugler
Ingredienser
- 1 dl hasselnødder
- 4 dl havregryn
- 25 stk friske dadler (fra grønsagsafdelingen)
- 1-2 spsk kakaopulver
- 2 spsk smør
- 1/2-1 tsk romessens
- 2 spsk bærkompot (eller almindelig marmelade)
- 1 nip salt
Instruktioner
- Start med at tænd ovnen på 150 grader.
- Når ovnen er varm ristes hasselnødderne i 10-15 min (til de er gyldne og skallerne kan pilles af).
- Skallerne pilles af hasselnødderne og de kommes i en foodprocessor sammen med havregryn.
- Når hasselnødderne og havregrynene er pulveriserede kommes de resterende ingredienser i maskinen (HUSK at fjern sten i midten af dadlerne, inden de kommes i).
- Blend indtil ingredienserne er grundigt blandet sammen
- Sæt massen på køl i ca. 15 min. så den bliver mere fast.
- Form små kugler af dejen, og rul dem i enten kakao, kokos, havregryn eller krymmel.