Snurrer med et twist af jul

snurrer-med-smag-af-jul

Det er koldt, det er gråt, og vejret skriger efter hjemmebag og julehygge. I hvert fald hvis det står til mig. Jeg har på det seneste lagt mærke til, at det vrimler med juleopskrifter hos mine blogger-kollegaer, og nu vil jeg altså være med. Tilbage i september delte jeg min yndlings opskrift på risengrød, i forgårs en anden julegrød, og med opskriften på disse julede snurrer er jule-kategorien for alvor kommet igang. Jeg er vild med det. Så spiser jeg mig til julestemning, når nu vi stadig ikke har fået pyntet op. Det er nok alligevel mere min stil 😉

Hvis der er én ting som er fuldkommen og aldeles krop umulig for mig at holde fingrene fra, når de er i min nærhed, så er det nybagte kanelsnurrer. Disse snurrer med julekrydderier og appelsinglasur udgør ingen undtagelse. De er svampede, lige tilpas snaskede, og så er de fyldt med den skønneste remonce med kanel, kardemomme, nellike, ingefær og marcipan. Perfekt som afveksling fra de gængse julegodter. “Julesnurrer” kunne man nok så mundret kalde dem.

snurrer-med-smag-af-julsnurrer-med-smag-af-jul

Nemme kanelsnurrer med marcipan

Pga. de julede krydderier og marcipanen, kan de fint placeres inden for jule-kategorien, men det skal dog ikke afskrække dig fra at lave dem en kold januar-dag, hvor tæppet er trukket op til begge ører. Dér vil de helt sikkert også begejstre enhver. Især akkompagneret af en kop varm chokolade med flødeskum. Den kombination er testet, og den er GOD.

Hvis du er lidt skeptisk omkring marcipan og julekrydderier i dine kanelsnurrer, så kan du bare lave den helt klassiske version. Den opskrift finder du her, og den virker bare HVER gang.

God fornøjelse ♥

snurrer-med-smag-af-jul

Tidligere brugte jeg Claus Meyers opskrift på kanelsnurrer, så fremgangsmåden bærer præg heraf. Hvis du endnu ikke har prøvet at lave snurrer før, og du synes at det er lettere optimistisk af mig, at man skal kunne forstå noget som helst ud fra de kringlede beskrivelser, så kan du finde en god video-guide ovenfor.

Find opskriften på snurrer her:

5 fra 3 stemmer
snurrer-med-smag-af-jul
Snurrer med et twist af jul
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Hævetid
2 t
Samlet tid
2 t 30 min
 
Antal: 15 stk
Ingredienser
Dej
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær (eller 10g ved koldhævning)
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 60 g rørsukker
  • 550 g hvedemel (varierer, tilsæt lidt af gangen)
  • ½ tsk salt
  • 80 g blødt smør (i tern)
Fyld
  • 120 g smør
  • 120 g rørsukker
  • 120 g revet marcipan
  • 2 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ¼ tsk nellike
  • 1 tsk vaniljesukker
Pensling
  • 1 æg
Glasur og pynt
  • 2 ½ spsk appelsinsaft
  • 1 ½ dl flormelis
  • Smag til med appelsinskal (jeg brugte ca. ¼ appelsin)
  • Evt. Grofthakkede mandler/hasselnødder
Sådan gør du
Dej
  1. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.

  2. Tilsæt kardemomme, flormelis/rørsukker, æg og halvdelen af hvedemelen. Rør ingredienserne sammen til der ingen klumper er, og tilsæt herefter resten af hvedemelet og salt.

  3. Ælt dejen i ca. 7-8 min til den er glat og blank og slipper skålen. Jeg bruger røremaskine på lav hastighed. Hvis du ikke har en røremaskine, så skal smøret tilsættes på dette trin.

  4. Kom smør-ternene i dejen og ælt i yderligere 7-8 min til dejen igen er blank og glat.

  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted i en time under et klæde, og herefter 1 time i køleskabet.

Remonce
  1. Imens dejen hviler røres smør, rørsukker og kanel sammen til en remonce.

Snurrer
  1. Når dejen er færdighævet vendes den ud på et bord drysset med mel, og rulles ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1 cm.

  2. Smør remoncen ud over dejen, så den er jævnt fordelt (og kommer ud i alle hjørner).

  3. Tag fat i den ene ende af dejen og fold den ind mod midten. Den anden side foldes ind over den første, så der nu er 3 lag dej.

  4. Rul nu dejen ud til 30x30 cm, og skær den i strimler med ca. 2 cm bredde.

  5. Tag fat i en strimmel og sno den godt. Tag den op med den ene hånd, og sno den rundt om din anden hånds pege- og langefinger, og fold enden ned under snurren. Gentag fremgangsmåden ved alle strimler, og sæt løbende snurrerne på en bageplade med bagepapir. Pas på med ikke at klemme så hårdt, at remoncen ryger ud.

  6. Tænd ovnen på 200 grader, og lad dine snurrer hæve under et viskestykke, imens ovnen varmes op.

  7. Når ovnen er varm piskes et æg, og kanelsnurrerne pensles og bages derefter i ovnen i ca. 13-15 min. Hold øje med dem!

  8. Lad dem køle af på en rist og spis dem lune!

Opskriftsnoter

Kanelsnurrer kan fryses. Når de skal spises, tages de op frosne, smækkes i en opvarmet ovn på 200 grader og bages til de er lune.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Skriv et svar

Luk menu