Julegrød med varme krydderier

julegroed-med-julekrydderier-appelsin-granataeble-mandler-smoerklat-2 2

Jeg startede min morgen, som jeg starter de fleste morgener. En lang gåtur i skoven sammen med min veninde Signe, og så en tur i Netto. Sidstnævnte er heldigvis ikke en fast del af min morgenrutine, men på studie-frie dage som i dag, hvor opskriftsudvikling er på agendaen, svinger jeg ofte forbi for lige at handle de ting, jeg mangler til opskrifterne.

Morgenmad med julevibes

Da jeg kom hjem smækkede jeg en dej sammen til kanelsnurrer, som nu står og hygger sig under et klæde ovre i hjørnet af stuen nær radiatoren. Jeg tændte mit kalenderlys, som overraskende nok stadig er retvisende ift. datoen, og lavede morgenmad. Jeg har haft travlt på det seneste, så morgenmaden har tit bestået af en hurtig bolle med smør eller avocado, og en kop kaffe to go. Det er ikke fordi, at en bolle med smør fejler noget, men i dag var tiden til mere. Og det var egentlig også meget rart, at den kunne spises i ro og mag, og ikke foran en computerskærm. Den ekstra tid resulterede i denne julegrød med varme krydderier, smørklat, syrlig frugt og ristede mandler.

julegroed-med-julekrydderier-appelsin-granataeble-mandler-smoerklat-3 2

Julegrød som ikke er risengrød

Der hersker ingen tvivl om, at den ultimative julegrød er risengrød. Men denne grød, som er kogt på mandeldrik, kan altså også noget. Den er cremet, sød og syrlig, og så er den toppet med en virkelig lækker smørklat, som rummer en masse julekrydderier.

Nu er jeg ikke det helt store julemenneske, men indtil videre har jeg fået præsteret at bage pebernødder (opskrift fra lagkagehuset her), købe kalenderlys og nu også have udgivet en juleopskrift. Jeg anser det for at være en succes indtil videre.

julegroed-med-julekrydderier-appelsin-granataeble-mandler-smoerklat-3 2

Find opskriften på julegrød her:

5 fra 1 stemme
julegroed-med-julekrydderier-appelsin-granataeble-mandler-smoerklat-2 2
Varm julegrød
Ingredienser
 • 1 dl grovvalsede havregryn
 • 2 dl mandeldrik
 • ½ tsk honning
 • 1 nip salt
Smør
 • 2 tsk smør
 • ¼ tsk stødt kanel
 • 1 nip stødt kardemomme
 • 1 nip stødt ingefær
 • 1 nip vaniljesukker
Øvrig topping
 • ½ appelsin (prøv også appelsinkompot)
 • 1 lille håndfuld ristede mandler
 • 1 spsk granatæblekerner
 • Evt. lidt mørk chokolade
Sådan gør du
 1. Kom alle ingredienserne til grøden i en gryde, og kog den op på middel varme ved hyppig omrøring. Når grøden koger skrues ned på lav varme.

 2. Imens grøden koger blandes smøret sammen med krydderierne og sættes til side

 3. Rist mandlerne på en pande, og hak dem groft

 4. Skær appelsinen i tern og frigør granatæblekernerne

 5. Kom den færdige grød i en skål, kom smøren ovenpå, og fordel appelsinstykker, granatæblekerner og ristede mandler ovenpå. 

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Giv besked om
Luk menu