Scones og Afternoon Coffee

Opskriften på scones og konkurrencen er udarbejdet i samarbejde med Nespresso ☕️
{ Gå direkte til konkurrencen om en valgfri maskine fra Nespresso her }

scones-afternoon-coffee-nespresso-123

scones-afternoon-coffee-nespresso-123

Godt nok er det den første advent, men i dag skal det altså ikke handle om julebag og juletræer. Det skal i stedet handle om massere af kage, nye kaffevarianter fra Nespresso og en konkurrence om en kaffemaskine, som vil udgøre en glimrende julegave, hvis vi alligevel skal bevare jule-stemningen en smule.

Kaffe og kage

På en kold og grå dag, imens kalenderen stadig sagde efterår, sås jeg med Maria og Anna til en dag fyldt med kaffe, kage og grin i generøse mængder. Ikke at jeg klager 😉 Ovenstående scenarie blev udspillet iført hyggesokker (som man lige kan nå at skimte på billede nr. 2) i en lejlighed fyldt med den søde duft af nybrygget kaffe.

Jeg ELSKER (så meget, at det er obligatorisk at skrive med capslock), at bruge en hel dag på at eksperimentere i køkkenet. Allerbedst med mundvigen fyldt med rester fra smagsprøver og i selskab med søde veninder som her. Nuvel var det ikke ligefrem et kagebord af sønderjysk karakter, og dagen bød da også på et par mislykkede elementer, som måtte laves igen grundet uforudsete omstændigheder, haha! Heldigvis endte det ud i tre vellykkede kreationer, som vi kunne grine af, hvordan kom til verden. Vigtigst er, at de alle tre smager hamrende godt, og at opskrifterne er tilgængelige nu, så I har mulighed for at gøres os kunsten efter. Det kan i hvert fald anbefales.

scones-afternoon-coffee-nespresso-123

Det er efterhånden et par måneder siden, at Anna, Maria og jeg aftalte, at vi ville rive en dag ud af kalenderen og tilbringe en eftermiddag inspireret af det engelske Afternoon Tea. For tre overvejende kaffe-drikkere, så virkede det dog mere essentielt med Afternoon Coffee. Vi udnyttede vores fortolkningsfrihed, og modificerede konceptet.

Det er mit indtryk, at det i Danmark mest er forbeholdt den ældre generation stålfast at vedligeholde konceptet med eftermiddagskaffe. Med et kaffe-kagebord som her kan jeg dog godt overtales til at praktisere det noget oftere. Både det helt store setup, men også bare en enkel kop kaffe i godt selskab. Kaffe, kage og kombinationen heraf er bare altid en god idé.

Afternoon coffee med smagen af Paris

Vi mødtes et par dage efter, at Nespresso lancerede nye kaffevarianter, så det var oplagt at inkorporere disse i vores kreationer. Alle tre kager indeholder én af de 3 nye kaffevarianter. Opskriften på scones med kaffeglasur finder du nederst i dette indlæg, mens opskriften på rugrødslagkage med kaffe-creme kan findes her, og macaroons med kaffe og chokolade-ganache findes her.

Kaffevarianterne er hver især inspireret af Paris. Én med et twist af søde macarons, en anden inspireret af nøddedesserten praliné, og den sidste variant en autentisk sort kaffe, som var den jeg brugte i min kaffeglasur. Alle tre kaffe-varianter smager super dejligt, og fungerede upåklageligt i vores kager på hver deres måde. De minder mig om, at jeg stadig har et besøg i kærlighedens by til gode.

I mellemtiden slukker jeg tørsten (og rejse-trangen) med kaffe inspireret derfra. Det kan altså også noget.

scones-afternoon-coffee-nespresso-123

Nemme scones med kærnemælk og chokolade

Nå venner. Som altid røg jeg ud af den ene tangent efter den anden, og NU skal det altså handle om mit bidrag til det overdådige kagebord. Nemlig disse super lækre scones med kaffeglasur og appelsinskal. Kaffeglasuren går super godt i spænd med de resterende ingredienser, og får den fineste intense farve og smag pga. kaffegrumset fra Paris Black-kapslen, som er navnet på en af de kaffer, jeg omtalte ovenfor.

Udover at have den skønneste dejlig smag, så er disse scones også noget af det nemmeste og hurtigste bagværk, man kan lave. De tager virkelig ingen tid, og så emmer de af overskud. 20-30 min, og så har du nybagte scones klar til dine uanmeldte gæster. De er luftige, lækre og aller bedst serveret i godt selskab med en kop kaffe og evt. beklædt med et lag tandsmør.

Prøv også: æblecrumble med saltkaramel, kanelsnurrer eller den perfekte brownie.

scones-afternoon-coffee-nespresso-123

Find opskriften på scones med kaffeglasur her:

5 fra 3 stemmer
scones-afternoon-coffee-nespresso-123
Scones
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
7 min
Samlet tid
17 min
 
Ret: Brunch, Dessert
Antal: 20 stk
Ingredienser
Dej
  • 225 g hvedemel
  • 75 g fuldkorns hvedemel
  • 50 g rørsukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ¾-1 tsk havsalt
  • Skallen fra ½ øko appelsin eller citron
  • 120 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 æg (til pensling)
Fyld
  • 50 g mørk chokolade
Kaffe-glasur
  • 1,5 spsk færdigbrygget Paris Black kaffe (nedkølet)
  • Kaffegrumsen fra 2 kapsler Paris Black
  • 1,5 dl flormelis
Sådan gør du
Scones
  1. Sigt bagepulver ned til melet, og kom de resterende ingredienserne til dejen (på nær kærnemælk) i en foodprocessor, og kør indtil massen er blandet, men der stadig er små klumper af smør

  2. Kom kærnemælk i, og vend forsigtigt alle ingredienserne sammen med hænderne, indtil massen er sammenhængende, men løs. 

  3. Hak den mørke chokolade groft, og vend den forsigtigt i dejen med hænderne

  4. Drys mel på et bord og rul rejen ud, så den er ca. 2 cm tyk

  5. Fold ⅓ af dejen ind mod midten, og derefter den anden tredjedel ind over den første, så du har en dej med 3 lag

  6. Rul dejen ud til den igen er 2 cm tyk, og gentag foldningen et par gange. Evt. drys mel på bordet løbende, så dejen ikke klistrer til bordpladen.

  7. Varm ovnen op på 220 grader varmluft, og sæt dejen i køleskabet imens.

  8. Når ovnen er varm rulles dejen ud til 2 cm tykkelse en sidste gang, og sconsene stikkes ud i ønsket størrelse. Jeg brugte et lille glas.

  9. Kom sconesene over på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl dem med æg.

  10. Bag sconesene ved 220 grader varmluft næst-nederst i ovnen i 7-8 minutter til de er gyldne.

  11. Lad dem køle på en bageplade, imens du laver din glasur.

Kaffe-glasur
  1. Imens sconesene køler ned, brygges et espresso-shot.

  2. Lad det køle en smule, og bland det herefter sammen med de resterende ingredienser.

  3. Fordel glasuren på de kolde scones, og nyd dem sammen med en god kop kaffe.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

 

Konkurrence

{ Sidste information: deltag lige nu i en konkurrence på min Facebook-profil, hvor du kan vinde en valgfri kaffemaskine fra Nespresso samt 50 stk af de nye limited edition kapsler med smagen af Paris. Du finder konkurrencen nedenfor }

Skriv et svar

Luk menu