Havrevafler med banan og vanilje

Nemme havrevafler med banan og vanilje

Kan du gætte, hvad dette indlæg skal handle om? Gættede du vafler, har du ret. Og ikke bare vafler, men sunde og lækre havrevafler med banan og vanilje. Havrevaflerne smager forryggende, og er meget “basis”, så man kan stort set toppe dem med hvad end man ønsker. De bliver ikke sprøde, men har i stedet et dejligt bid.

Behind the scenes og sunde havrevafler

Hvis I også følger med på Instagram, så har I måske bemærket, at jeg er en smule besat af smukke flader, som potentielt set kan agere baggrund til madfotos. Forleden dag, da jeg var nede med vasketøjet i kælderen, opdagede jeg, at et af rummene var beklædt med dette gamle og slidte, men usansynligt smukke, gulv.

Da jeg så havde besøg af søde Rebecca, som også er blogger, kunne vi simpelthen ikke modstå fristelsen. Vi samlede derfor en bakke fyldt med props og vafler, og gik i kælderen for at lave et lille fotoshoot. Vi brugte rigtig lang tid på at style og fotografere havrevaflerne, og til slut naturligvis også smage på dem.

Nemme havrevafler med banan og vanilje

Prøv f.eks. at toppe dem med hjemmelavet hasselnøddesmør med kokos, bærkompot eller sundere saltkaramel. Alle tre ting vil med garanti fungere helt fantastisk på disse bananvafler!

Find opskriften på nemme havrevafler med banan og vanilje her:

5 fra 1 stemme
Nemme havrevafler med banan og vanilje
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 


Antal: 6 stk (ca.)
Ingredienser
  • 3 dl havregryn (blendet til mel)
  • 2 store modne bananer (mine var meget modne)
  • 2 medium æg
  • 1-1,5 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk kardemomme
  • Fedtstof til stegning
Sådan gør du
  1. Start med at blend havregrynene til fint mel i en minihakker eller med en stavblender

  2. Mos bananerne (så der ingen klumper er) og pisk dem sammen med æg og mælk

  3. Bland havremelet med salt, vaniljesukker, bagepulver og kardemomme. Rør grundigt rundt.

  4. Hæld den tørre blanding ned i den våde blandingen og pisk massen til en lind dej

  5. Opvarm dit vaffeljern

  6. Når vaffeljernet er varmt sprayes det med fedtstof (eller lignende) og ca. 1 dl vaffeldej kommes i jernet

  7. Steg vaflen til den slipper vaffeljernet og læg til side på en rist, imens du laver resten

  8. Nyd dine vafler med din yndlings topping!

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har en kommentar

Skriv et svar

Close Menu