For nogle uger siden lavede jeg disse svampede mysliboller til morgenmad, og nød en sammen med et generøst lag smør. Who am I kidding – jeg spiste klart mere end en enkel… Jeg vil vove den påstand, at det er umuligt andet. Det siger jeg i hvert fald til mig selv, hver gang jeg har guffet 2-3 stk i mig på ingen tid…
Mysliboller med pære
I går aftes biksede jeg en ny portion bolledej til mysliboller sammen, og var derfor også lige et smut forbi min lokale Netto efter min yndlings smør. Således var jeg klar til en sidste test af opskriften, inden jeg delte den med jer. Sommetider er det simpelthen bare så hårdt at være opskriftsudvikler 😉
Efter gentagende forsøg (og smagsprøver) er opskriften nu klar til deling, og den er GOD.
Mysliboller med nødder, tranebær og kardemomme
Udover at myslibollerne smager virkelig godt, så er det bedste næsten, hvor sindssygt nemme de er at lave. Bollerne koldhæver natten over i køleskabet, og har derfor ikke brug for at blive æltet.
Det er genialt at de ikke skal æltes, når man bare gerne vil lave en hurtig bolledej inden man går i seng. Det er bare lidt mere overskueligt lige at smække sådan en dej sammen en vilkårlig aften, og så slipper mine naboer (og deres lille barn) også for at høre på min røremaskine…. Så jeg er i virkeligheden nok ikke den eneste, som synes at disse koldhævede boller med mysli, der bare lige røres sammen med en grydeske, er geniale.
Foruden at indeholde almindelige bagværksingredienser indeholder myslibollerne revet pære, yoghurt, mysli, kardemomme, tranebær og ristede hasselnødder. De er bløde indeni, let sprøde udenpå, og så er de fyldt med sødme fra de tørrede frugter og en dejlig afdæmpet smag af kardemomme.
Hvis du bruger 10 min i aften på at smække en portion sammen, så er der nybagte mysliboller klar på ingen tid i morgen tidlig. Lyder det ikke godt?
Er du vild med myslibollerne? Prøv også: kerneboller, koldhævede speltboller eller koldhævede boller med hasselnødder.
Find opskriften på koldhævede müsliboller her:
Mysliboller med pære – koldhævede
Ingredienser
- 4 dl vand
- 10 g gær
- 1 tsk honning
- 50 g hasselnødder (gerne ristede og afskallede)
- 2 store pærer (clara friis)
- 150 g mysli (jeg brugte belsø's deluxe mysli. Kan erstattes af en anden mysli eller kornblanding)
- 1 dl yoghurt
- 20 g tørrede tranebær
- 1 tsk kardemomme
- 250 g hvedemel
- 150 g fuldkorns mel (hvid hvede eller fuldkorns hvedemel)
- 1,5 tsk groft salt
Instruktioner
Om aftenen
- Med en grydeske eller piskeris (håndkraft) opløses gær og honning i vandet.
- Rist hasselnødderne på en varm tør pande, afskal dem og hak dem groft.
- Riv pærerne groft på et rivejern, pres dem for væske og kom ned i skålen til vandet sammen med mysli, yoghurt, hasselnødder, tranebær og stødt kardemomme.
- Rør godt rundt og rør herefter melet i, og til sidst salt. Rør dejen grundigt sammen.
- Dejen sættes på køl natten over (enten med film eller låg over, så fugten holdes inden i skålen).
Om morgenen
- Om morgenen varmes ovnen op til 225 grader (varmluft).
- Bolledejen tages ud af køleskabet, og bollerne placeres på en bageplade. Det er nemmest hvis man former bollerne med to skeer dyppet løbende i vand, eller hælder dejen ud på køkkenbordet og anvender en dejskære.
- Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 min til de er gyldne og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold godt øje med bollerne undervejs.
- Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over og nydes med smør på!