1 år og 4 måneder skulle der gå, før bloggen fik sin første opskrift på kiks. Næsten i hvert fald. Jeg har jo faktisk delt en opskrift på havregrødskiks tidligere, men det er altså en lidt anden form for kiks, end denne version. Disse kiks med rosmarin og parmesan er en lidt mere klassisk kiks, som er sprød, smagfuld og også svær at holde fingrene fra.
Kiks med rosmarin og parmesan
Egentlig har jeg på det seneste bagt så meget bagværk, at nogen er begyndt at kalde mig brødgrisen, haha! Men af en eller anden grund er det bare først nu, at min fascination for bagværk rigtig har ramt kikse-genren. Det var på tide, for øj hvor smager disse kiks med rosmarin og parmesan smager bare sindssygt godt. De skal serveres på alle osteborde fremadrettet. Og til brunch! Helt sikkert også til brunch. Jeg forestiller mig at de er gode med lidt flødeost, smør eller lign. på. og så en vindrue. Mmhh!
Kiks med rosmarin og parmesan er også gode til at stille den lille sult, hvis man f.eks. er på farten, og ikke lige har en madpakke i nærheden.
Ostekiks med rosmarin
Egentlig tænker jeg, at kiksene også fungerer uden rosmarin og parmesan, hvis man blot søger en helt klassisk opskrift på kiks. Ikke desto mindre så er rosmarin og parmesan et match made in heaven. Det smager så dejligt sammen, og er perfekt, hvis man som jeg, har rester af parmesan og rosmarin fra pizzaen dagen før.
Hvis man ikke er til kiks, må man bare bage et par pizzaer mere. Det er heller ikke af vejen 😉
Find opskriften på kiks med rosmarin og parmesan her:
Kiks med rosmarin og parmesan
Ingredienser
- 2 dl finvalsede havregryn
- ½ dl kogende vand
- 2 dl rugmel
- 2-3 spsk fintrevet parmesan
- 1 tsk havsalt ((knust))
- ½ tsk bagepulver
- 3 spsk finthakket frisk rosmarin
- 85 g blødt smør
Instruktioner
- Bland havregryn med kogende vand, så havregrynene bliver blødere. Tilsæt de resterende ingredienser og bland dejen sammen til den er fast.
- Kom film om dejen og sæt den i køleskabet i 1 time.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og lad den varme helt op.
- Herefter tages dejen ud af køleskabet, og bordpladen drysses med rugmel. Dejen rulles ud til ca. 3 mm tykkelse.
- Skær kiksene ud i firkanter, eller stik dem ud med en kageudstikker eller et lille glas.
- Placer kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 15 min ved 180 grader varmluft til de er gyldne.
- Køl kiksene af på en bagerist, til de er helt kolde, og opbevar dem i stuetemperatur i en tætlukket beholder.
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.