I går var en af de der dage, som bare spillede. En frisk gåtur fra morgenstunden. En virkelig lækker og overskudsagtig frokost (jævnfør ovenstående billede). Krea-tid i lerværkstedet sammen med en veninde (og lidt banderi, eftersom leret aldrig helt vil, som vi vil). En snasket burger spist i selskab med min kæreste, min veninde Maria og hendes lille familie på en nyt burger-joint i Odense. Ferie vibes for alle pengene, og jeg er vild med det. Lige så vild som jeg er med bruschetta med hjemmelavet basilikumspesto, tomat, røræg og feta. For damn hvor er det bare godt!
Bruschetta opskrift til morgen, middag og aften
Sprøde bruschetta med tomat, hjemmelavet pesto, cremede røræg og feta er det perfekte indslag på et brunchbord. Omend et lidt utraditionelt et af slagsen. Altså egentlig er de jo også gode som en forret, en komponent af hovedretten eller blot som en tøm-køleskabet-ret, når der er kedelige tomater, tørt brød og parmesan til overs fra ugens madlavning. Men til brunchbordet, dér rocker de altså også, skal jeg sige dig.
Opskrift på bruschetta med pesto og fetaost
Forstå ovenstående som en verbal anstrengelse fra min side om at overbevise dig om, at bruschetta med tomat sagtens kan serveres som en del af dit næste brunchbord. Jeg spiste endda resterne kolde her til morges, som havde overnattet i køleskabet i knap 20 timer, og de var stadig virkelig lækre trods køleskabstemperatur og daggammelt fyld. Dét er nemt og nice.
Alt du egentlig skal bruge er nogle gode skiver brød (f.eks. fra bageren eller af dette morgenbrød), tomat, skalotteløg, fetaost, æg og diverse ingredienser, så du kan lave en knaldgod pesto. Heldigvis er pesto ret eftergivende, så hvis du ikke lige har præcis de ingredienser, opskriften lyder på, så kan du altid freestyle og lave din egen version. Vigtigst er, at du bruger en eller anden form for nødder, en god olivenolie og friske krydderurter. Sidtnævnte skal man altså ikke gå ned på, for det er i sandhed her, magien sker.
Find opskriften på bruschetta med tomat her:
Bruschetta med tomat, pesto og røræg
Ingredienser
Pesto
- 1 dl mandler
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk revet parmasan
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 stor håndfuld basilikum ((ca. ½ bundt))
- Salt/peber
Tomatblanding
- 4 store cherrytomater ((eller 2 alm. tomater))
- 1 skalotteløg ((eller ¼ alm. løg))
Øvrigt
- 4 skiver godt brød (f.eks. dette)
- Røræg (af 2-3 æg)
- 4 spsk feta
- Evt. lidt frisk basilikum
Instruktioner
Pesto
- Rist mandlerne af på en varm pande, indtil de er gyldne.
- Kom herefter alle pestoens ingredienser i en skål (inkl. mandlerne), og blend pestoen cremet med en stavblender.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. en smule mere olivenolie, hvis du godt kan lide konsistensen tyndere.
Saml bruschetta
- Når brødene skal laves ristes brødet sprødt først. Imens smuldres fetaen og lægges til side.
- Herefter skæres tomaterne (uden kerner) i små tern, skalotteløget hakkes fint, og det hele blandes sammen.
- Lav røræggene som anvist i opskriften (link i ingredienslisten).
- Når brødet skal spises smøres først med pesto, dernæst røræg, så tomatblandingen og sidst drysses med feta og lidt frisk basilikum.
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.