Den anden dag holdte jeg fødselsdagsbrunch for min familie (læs mere her), og i den anledning serverede jeg bl.a. grapefrugter med myntesukker. Jeg er blevet helt vild med grave på det seneste, og især med en smule myntesukker på toppen.
Bagt grapefrugt til brunchbordet
Et godt alternativ er at bage dem! Bagt grapefrugt toppet med myntesukker og pistacienødder er liiiige at tage det to the next level. Det er et skønt, friskt og sundt indslag på brunchbordet, som er virkelig svært at gå galt i byen med. For hvem elsker ikke frugt?
Grapefrugt med pistacienødder
Efter en hurtig søgning rundt i google-land kan jeg se, at bagt grapefrugt med myntesukker faktisk allerede er en ting. Så meget for at være hurtig ude med de gode idéer, haha 😀 I det mindste bakker det op om, at de bagte grapefrugter altså virkelig ER lækre. Server dem som en ekstra lille treat på morgenbordet, og evt. med en klat skyr på toppen.
De kommer i hvert fald til at være fast inventar på brunchbordet hjemme hos mig fra nu af.
Find opskriften på bagt grapefrugt med myntesukker her:
Bagt grapefrugt med myntesukker
Ingredienser
- 2 grapefrugter
- 2 tsk myntesukker
- 10 pistacienødder
- Evt. skyr på toppen
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
- Halver grapefrugterne og skær en smule af bunden af, så de kan stå lige, og placer dem i et ovnfast fad med indersiden opad
- Kom ½ tsk myntesukker på hver af de halve grapefrugter
- Hak pistacienødderne groft og drys dem på grapefrugterne
- Bag grapefrugterne i den varme ovn i ca. 15 min til de ser ud som på billederne og pistacienødderne er gyldne
- Nyd dem som de er eller med en klat skyr på toppen
Noter
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.