ENDELIG er danske asparges kommet i sæson, og det blev fejret med asparges morgen, middag og aften i går. Jeg eeeelsker asparges. Især når de trylles om til stegte asparges med bacon og et pocheret æg på toppen. Suppler med urtedressing, ristede hasselnødder og lidt revet citronskal, og det er den perfekte brunch-ret til sommer (og her i slutningen af foråret).
Stegte asparges med pocheret æg
De stegte asparges kan spises som de er, med et stykke ristet rugbrød til, eller serveres som en del af et større brunchbord. Det er en super simpel ret, men som smager helt formidabelt. Der er bacon, æg, friske krydderurter og friske asparges. Det kan jo faktisk ikke rigtig gå galt med den samling af lækkerier 😉
Jeg fik oprindeligt idéen til opskriften den anden dag, fordi mine svigerforældre havde den lækreste store bakke frilandsæg i forskellige størrelser og farver med til os, samt et bundt asparges fra køkkenhaven. Jeg bliver altid så inspireret af danske, friske råvarer, og så kunne jeg godt liiiige snige lidt madlavningstid ind efter dagens bachelor-etape.
Stegte asparges på panden
Nu siger jeg, at retten er super simpel og nem at lave… med det sagt, så er den nem, når blot man lige har grejet, hvordan man laver et pocheret æg, bevares. Jeg lærte det ved at bruge denne opskrift. Jeg smadrede godt nok et æg eller fire i læringsprocessen, men nu er jeg ret sikker på, at jeg er klar til næste gang, jeg skal lave stegte asparges med pocheret æg. Forhåbentlig uden at skulle smide overkogte- og underkogte æg ud i processen denne gang, haha!
God fornøjelse!
Er du også vild med asparges? Prøv også: laksetærte med asparges, spinat og feta ellerlaks med avocadocreme, rygeost, asparges og smørstegt rugbrød.
Find opskriften på stegte asparges med bacon her:
Stegte asparges med pocheret æg
Ingredienser
Asparges
- 10 asparges
- 75 g bacontern
- 10 g hasselnødder
- 1 æg
- Revet citronskal
- Salt/peber
Urtedressing
- ½ dl creme fraiche
- 1 spsk krydderurter ((f.eks. persille og timian))
- 1 nip sennep
- ½ spsk citronsaft
- Salt/peber
Instruktioner
- Rist hasselnødderne gyldne på en tør pande og læg til side.
- Kom baconternene på den varme pande og steg til de er gyldne og sprøde. Tag 1 spsk af stegefedtet fra, og læg baconen til side på en tallerken beklædt med et stykke køkkenrulle, så det suger det overskydende fedt.
- Lav de pocherede æg ved at fyld en lille gryde med vand og 1 spsk eddike, og varm det op til kogepunktet. Knæk imens ægget ud i et dl-mål eller lign. Tag et piskeris og rør godt rundt i vandet, så det danner en lille hvirvel. Hæld ægget ned i midten af hvirvlen, og lad det pochere i 2 1/2-3 min. Læg ægget i koldt vand indtil det skal serveres.
- Steg imens asparges i baconfedtet til de er sprøde og gyldne.
- Lav urtedressingen ved at blande alle ingredienser i en skål.
- Server asparges med bacontern, lidt urtedressing, ristede hasselnødder, pocheret æg, friskrevet citronskal og evt. en smule salt og peber.