I dag har jeg haft en rigtig nørde-dag med søde Sara Bau, som også er blogger. Vi har stylet, fotograferet og eksperimenteret med et par forskellige opskrifter, hvor denne skønne morgenmadscrumble med havregryn, brombær, æble og mandler var iblandt. Jeg har længe gået med tanken om at lave en morgenmadscrumble, og i dag knækkede Sara og jeg koden. I bunden er syrlige brombær og æbler, og på toppen den dejligste søde og sprøde top.
Crumble til morgenmad
Jeg håber lidt på, at jeg kan gøre denne morgenmadscrumble til en fast weekend-tradition, og jeg er ret sikker på, at forslaget ikke vil blive mødt med de store protester fra min kærestes side.
Hvis du endnu ikke er helt overbevist om, at du skal forsøde din weekend med denne crumble, så skærer jeg det lige ud i pap for dig: gør det – du vil ikke fortryde. Den er i hvert fald allerede en sikker (morgenmads)vinder herhjemme.
Læs også: den perfekte brownie eller koldhævede morgenboller
Find opskriften på morgenmadscrumble med havregryn, bær, æble og mandler her:
Morgenmadscrumble med havregryn, brombær, æble og mandler
Ingredienser
Fyld i bunden
- 1 æble
- 150 g brombær ((jeg brugte frosne))
Sundere crumbledej
- 50 g grovvalsede havregryn
- 50 g finvalsede havregryn
- 50 g mandler
- 10 g kokosflager
- ½ tsk vanilje
- 2 spsk honning
- 1 spsk kokosolie
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
- Skær æblerne i små tern og fordel dem i 4 små ovnfaste forme
- Bag æblerne til de er møre. Det tager ca. 10-15 min
- Imens æblerne er i ovnen laves crumbledejen klar ved at blande alle de tørre ingredienser sammen
- Smelt honning og kokosolie, og kom i skålen med de tørre ingredienser
- Rør crumble-dejen grundigt sammen
- Når æblerne er møre tager du dem ud af ovnen og fordeler brombærrene ovenpå æblerne
- Fordel crumbledejen ovenpå og bag i ovnen i ca. 10-15 min (hold øje)
Noter
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.