Hvis vi levede i en ideel verden, hvor tid (og kalorier) ikke var en faktor, så burde der stå en tallerken med luftige amerikanske pandekager på morgenbordet hver eneste dag. Helst overdynget med et generøst lag ahornsirup og friske bær.
De er nemlig ret svært at holde sig væk, hvis man får stukket sådan en portion luftige, let søde, svampede og smør-fyldte amerikanske pandekager foran sig. Pandekagerne er perfekte til brunch, men er også lækre til eftermiddagskaffen.
Verdens bedste opskrift på amerikanske pandekager
Opskriften på de tykke små amerikanske pandekager er sindssygt nem, og så er den min all time favorit. Jeg har lavet amerikanske pandekager et utal af gange, men denne variant er den bedste, der findes! Det er i hvert fald min ydmyge holdning! Den er dog blevet bekræftet af dem, jeg har serveret pandekagerne for gennem tiden, så jeg holder ved den, omend den er kæk 😉
Klassiske, små og tykke amerikanske pandekager
I min familie fejrer vi stort set altid fødselsdage og sommetider endda også højtider med et stort brunchbord (find idéer fra vores påskebrunch lige her). Tidligere stod min mor (og supermarkedets bedste pandekage-blanding) for pandekage-posten til diverse familiearrangementer, men efter jeg har introduceret denne opskrift på tykke pandekager som konkurrent, har jeg overtaget posten. Dog stadig med masser af smør i både dej og på panden! Det skal der til!
Dejen til de små pandekager er en del tykkere, end man kender konsistensen fra en almindelige pandekager, men sådan skal den være. Det er den tykke dej der velsigner pandekagerne med den luftigste og mest svampede konsistens. Desuden er de nemmere at få runde og fine, når dejen ikke løber nogle steder.
Er du på vej i køkkenet? Jeg lover dig – de ER virkelig nemme, og det sværeste ved dem er sådan set at vælge, om du skal have ahornsirup, nutella eller noget helt tredje på toppen 😉 Tough choice, I know.
Vild med pandekage-opskriften? Prøv også: amerikanske pandekager med chokolade stykker, mascarponepandekager med bær eller mandelpandekager.
Find opskriften på luftige amerikanske pandekager her:
Luftige amerikanske pandekager
Ingredienser
Pandekagedej
- 200 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1-2 spsk sukker
- 1 nip salt
- ½ tsk vaniljesukker
- 30 g smør
- 1 æg
- 2,5 dl mælk
Forslag til topping
- Ahornsirup
- Friske bær
- Solbærkompot
- Mascarponecreme
Instruktioner
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Smelt smørret og lad det køle af.
- Kom æggeblomme og mælk i skålen til de tørre ingredienser, og pisk det sammen. Tilsæt smeltet smør og pisk dejen lind.
- Pisk æggehviden stiv, og vend den forsigtigt i dejen med en grydeske.
- Steg pandekagerne i smør på en middel-varm pande (evt. en blinispande), og vend dem, når de har bobler i overfladen og undersiden er lysebrun.
- Server dem med ahornsirup, friske bær, frisk frugt, marmelade eller hvad du lige har lyst til.