Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 11. april 2018

Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

Sommergrød med jordbær og hyldeblomst til morgenmad

Jeg har altid været vild med hyldeblomst og jordbær, og især kombinationen heraf, og derfor synes jeg også, at det var på tide at kombinationen blev introduceret på bloggen. Jeg har i et stykke tid været on-and-off i tænkeboks om hvordan jeg kunne kombinere de to ingredienser bedst muligt i en morgenmadsopskrift. Det endte med en kold sommergrød, som bare endte med at smage mega godt, så derfor har opskriften naturligvis fundet vejen hertil!

Men nu… kortene på bordet.

Jeg har kaldt opskriften en kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst, og det kan måske anses for at være en smule optimistisk med ‘sommer’ elementet, eftersom at kalenderen siger d. 11. april. Det er bare så svært ikke at blive euforisk over, at det nu er slut med at iføre sig 8 lag tøj og trodse sibirisk kulde for at komme på universitetet. I stedet kan jeg cykle med åben jakke udenpå en tynd skjorte, og være høj over, at denne uge har budt på solstråler og plusgrader, og anledning til en sommerlig morgenmad.

Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

Grød til sommer, vinter, efterår og forår

Egentlig kan jeg spise grød året rundt. På det punkt er jeg ret fleksibelt anlagt, men det ved jeg, at mange ikke er. For mange jeg har talt med, er grød kun noget de spiser til morgenmad i vinterhalvåret, men jeg vil med denne opskrift gerne lige slå et ekstra slag for, at grød sagtens kan være vildt lækkert, selvom det er koldt og bliver indtaget i varme omgivelser.

Når jeg ikke spiser varm grød til morgenmad, falder valget tit på chiagrød, køleskabsgrød med kakao, overnight oats med hindbær eller lignende, og det er egentlig ret uafhængigt af årstiden. Denne kolde sommergrød med jordbær og hyldeblomst er netop blevet tilføjet til listen over mine favoritter, og jeg er ret sikker på, at den udgør en glimrende morgenmad både med solstråler i ansigtet og når sneen daler.

Find opskriften på kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst her:

Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

5 fra 1 stemme
Antal: 1 person
Forberedelse5 min
Tilberedelse5 min
I alt10 min

Ingredienser

Grød

  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 dl mælk
  • 1 dl vand ((hvis du vil have grøden mere fast, så prøv med 1/2 dl istedet))
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 nip salt
  • 2-3 tsk hyldeblomst-koncentrat/saftevand ((smag til. Mængden afhænger af blandingsforholdet på saftevanden. Jeg brugte 2 tsk ved 1:11 blandingsforhold))

Topping

  • Græskarkerner
  • Friske jordbær
  • Tørristede mandler

Instruktioner

  • Bland alle grødens ingredienser grundigt og sæt på køl natten over
  • Rør i grøden og spis den med topping på
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

  • Klik for at komme til kommentarerne
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Del på print

læs også

Loading...
Mandelgrød med kanelsmør, blommer og skyr

Mandelgrød med kanelsmør, blomme og skyr

kold grød med ingefærkaramel og kirsebær

Kold grød med ingefærkaramel og kirsebær

Havre-spelt grød med karamel, æble og valnødder

Grød med karamel og æble kogt på havre og spelt

koldskaalsgroed-med-jordbaer-2
Annonce

Koldskålsgrød med jordbær

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler
Blogdesign af BloggerSpace

© 2017 – 2021 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook
Instagram
Pinterest
Envelope

Gå aldrig glip af nye opskrifter

Skriv dig op og få besked så snart der er nyt på bloggen, og vær en af de første til at se hvad jeg har fundet på denne gang!

Ja tak!
Nej tak