Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

Sommergrød med jordbær og hyldeblomst til morgenmad

Jeg har altid været vild med hyldeblomst og jordbær, og især kombinationen heraf, og derfor synes jeg også, at det var på tide at kombinationen blev introduceret på bloggen. Jeg har i et stykke tid været on-and-off i tænkeboks om hvordan jeg kunne kombinere de to ingredienser bedst muligt i en morgenmadsopskrift. Det endte med en kold sommergrød, som bare endte med at smage mega godt, så derfor har opskriften naturligvis fundet vejen hertil!

Men nu… kortene på bordet.

Jeg har kaldt opskriften en kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst, og det kan måske anses for at være en smule optimistisk med ‘sommer’ elementet, eftersom at kalenderen siger d. 11. april. Det er bare så svært ikke at blive euforisk over, at det nu er slut med at iføre sig 8 lag tøj og trodse sibirisk kulde for at komme på universitetet. I stedet kan jeg cykle med åben jakke udenpå en tynd skjorte, og være høj over, at denne uge har budt på solstråler og plusgrader, og anledning til en sommerlig morgenmad.

Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

Grød til sommer, vinter, efterår og forår

Egentlig kan jeg spise grød året rundt. På det punkt er jeg ret fleksibelt anlagt, men det ved jeg, at mange ikke er. For mange jeg har talt med, er grød kun noget de spiser til morgenmad i vinterhalvåret, men jeg vil med denne opskrift gerne lige slå et ekstra slag for, at grød sagtens kan være vildt lækkert, selvom det er koldt og bliver indtaget i varme omgivelser.

Når jeg ikke spiser varm grød til morgenmad, falder valget tit på chiagrød, køleskabsgrød med kakao, overnight oats med hindbær eller lignende, og det er egentlig ret uafhængigt af årstiden. Denne kolde sommergrød med jordbær og hyldeblomst er netop blevet tilføjet til listen over mine favoritter, og jeg er ret sikker på, at den udgør en glimrende morgenmad både med solstråler i ansigtet og når sneen daler.

Find opskriften på kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst her:

Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

5 fra 1 stemme
Antal: 1 person
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Grød

 • 1 dl grovvalsede havregryn
 • 1 spsk chiafrø
 • 1 dl mælk
 • 1 dl vand ((hvis du vil have grøden mere fast, så prøv med 1/2 dl istedet))
 • 1 tsk citronsaft
 • 1 nip salt
 • 2-3 tsk hyldeblomst-koncentrat/saftevand ((smag til. Mængden afhænger af blandingsforholdet på saftevanden. Jeg brugte 2 tsk ved 1:11 blandingsforhold))

Topping

 • Græskarkerner
 • Friske jordbær
 • Tørristede mandler

Instruktioner

 • Bland alle grødens ingredienser grundigt og sæt på køl natten over
 • Rør i grøden og spis den med topping på
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
4 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments