Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

Sommergrød med jordbær og hyldeblomst til morgenmad

Jeg har altid været vild med hyldeblomst og jordbær, og især kombinationen heraf, og derfor synes jeg også, at det var på tide at kombinationen blev introduceret på bloggen. Jeg har i et stykke tid været on-and-off i tænkeboks om hvordan jeg kunne kombinere de to ingredienser bedst muligt i en morgenmadsopskrift. Det endte med en kold sommergrød, som bare endte med at smage mega godt, så derfor har opskriften naturligvis fundet vejen hertil!

Men nu… kortene på bordet.

Jeg har kaldt opskriften en kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst, og det kan måske anses for at være en smule optimistisk med ‘sommer’ elementet, eftersom at kalenderen siger d. 11. april. Det er bare så svært ikke at blive euforisk over, at det nu er slut med at iføre sig 8 lag tøj og trodse sibirisk kulde for at komme på universitetet. I stedet kan jeg cykle med åben jakke udenpå en tynd skjorte, og være høj over, at denne uge har budt på solstråler og plusgrader, og anledning til en sommerlig morgenmad.

Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst

Grød til sommer, vinter, efterår og forår

Egentlig kan jeg spise grød året rundt. På det punkt er jeg ret fleksibelt anlagt, men det ved jeg, at mange ikke er. For mange jeg har talt med, er grød kun noget de spiser til morgenmad i vinterhalvåret, men jeg vil med denne opskrift gerne lige slå et ekstra slag for, at grød sagtens kan være vildt lækkert, selvom det er koldt og bliver indtaget i varme omgivelser.

Når jeg ikke spiser varm grød til morgenmad, falder valget tit på chiagrød, køleskabsgrød med kakao, overnight oats med hindbær eller lignende, og det er egentlig ret uafhængigt af årstiden. Denne kolde sommergrød med jordbær og hyldeblomst er netop blevet tilføjet til listen over mine favoritter, og jeg er ret sikker på, at den udgør en glimrende morgenmad både med solstråler i ansigtet og når sneen daler.

Find opskriften på kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst her:

5 fra 1 stemme
Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst
Kold sommergrød med jordbær og hyldeblomst
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 
Antal: 1 person
Ingredienser
Grød
 • 1 dl grovvalsede havregryn
 • 1 spsk chiafrø
 • 1 dl mælk
 • 1 dl vand (hvis du vil have grøden mere fast, så prøv med 1/2 dl istedet)
 • 1 tsk citronsaft
 • 1 nip salt
 • 2-3 tsk hyldeblomst-koncentrat/saftevand (smag til. Mængden afhænger af blandingsforholdet på saftevanden. Jeg brugte 2 tsk ved 1:11 blandingsforhold)
Topping
 • Græskarkerner
 • Friske jordbær
 • Tørristede mandler
Sådan gør du
 1. Bland alle grødens ingredienser grundigt og sæt på køl natten over

 2. Rør i grøden og spis den med topping på

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

6
Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Helene Maria Biendzus
Gæst
Helene Maria Biendzus

Tusind tak for alle de skønne grødopskrifter ? Ville ønske der var en app med opskrifterne!

Mest fantastiske sommergrød – er helt solgt ❤️? Da jeg ikke altid har haft alle ingredienser i huset, har jeg udviklet min egen version med de ting jeg altid har i huset – mandelmælk, granola med kokos og græskarfrø og blåbær ? kan varmt anbefales.

Julie
Gæst
Julie

kan opskriften laves på finvalsede havregryn ? 🙂

Luk menu