Opskriften på græskarkernesmør er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.
Klatkager lavet af risengrød er en opskrift, som jeg har glædet mig helt vildt til at dele med jer!
Risengrødsklatkager er jo noget nær den ultimative december-opskrift. Næst efter risengrød naturligvis, som jo faktisk er en af hovedingredienserne i klatkagerne. Klatkager er en af de aller bedste måder at få brugt sine rester af risengrød på, og i stedet for at smide resterne af grøden ud, når den bliver helt fast og kedelig, så kan den trylles om til de lækreste pandekager blot med lidt mel, et æg og få øvrige ingredienser.
Klatkagerne kan laves helt klassisk og smages til med sukker, eller de kan laves uden raffineret sukker, og i stedet sødes med en moden banan. Begge dele smager vidunderligt, og egentlig bør du bare kaste dig ud i begge versioner for at se, hvilken en du foretrækker mest 😉
Simple klatkager af risengrød med appelsinkompot og græskarkerner
Min opskrift på klatkager byder ikke på nogle vilde udskejelser i smag og konsistens. Det er en opskrift på helt simple og nemme klatkager af risengrød, som til gengæld kan spices lidt op med en herlig appelsinkompot, sprøde granatæblekerner og Valsemøllens knasende økologiske græskarkerner på toppen. Dét er decembermorgenmad, når det er bedst, og jeg er ret overbevist om, at det er en morgenmadsret, som kommer til at gå igen herhjemme. Igen og igen.
Klatkager i samarbejde med Valsemøllen
Opskriften på klatkagerne har jeg udviklet i samarbejde med Valsemøllen. Dvs. jeg har vidst i et helt år, at det var en opskrift, jeg ville lave til jer her i December. Den viden krævede altså, at jeg liiiiige lavede dem et par gange før. Bare lige for at kvalitetssikre 😉 …eller også bare fordi, at jeg altså ikke kunne vente et helt år med at spise klatkager, når først jeg havde fået de svampede små pandekager på hjernen.
Foruden de ristede græskarkerner, så har jeg anvendt økologisk hvedemel fra Valsemøllen, som jeg oftest bruger i pandekager. Det gør jeg, fordi melet giver en super luftig pandekage og bridrager med en dejlig mild smag.
Klatkager af risengrød med en syrlig appelsinkompot, græskarkerner og granatæblekerner er helt sikkert opskriften på en helt perfekt december morgen!
Er du vild med at bruge rester af grød til klatkager? Læs også: grødboller, havregrødspandekager eller knækbrød med grød.
Find opskriften på klatkager af risengrødsrester her:
Klatkager af risengrød – de klassiske!
Ingredienser
Klatkager
- 200 g risengrød
- 1 lille moden banan (eller 1 spsk sukker)
- 1 æg
- 1 spsk mælk
- 2 spsk Valsemøllen økologisk hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- Smør (til stegning)
Appelsinkompot
- 4 små appelsiner (eller 3 store)
- Saft fra ½ lille citron
- 2-3 spsk sukker
- Evt. lidt vand
Yderligere topping
- Granatæblekerner
- Valsemøllen økologiske græskarkerner (ristede)
Instruktioner
Klatkager
- Bland risengrød, banan, æg og mælk grundigt sammen i en skål.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og hæld dem over til de våde ingredienser. Rør dejen godt sammen, og lad den stå og hvile et øjeblik, imens panden bliver varm.
- Steg klatkagerne gyldne i smør på en middel-varm pande og server dem lune sammen med appelsinkompot, ristede græskarkerner og granatæblekerner.
Appelsinkompot (kan laves dagen før)
- Skræl appelsinerne, skær det hvide fra, og skær appelsinkødet i små tern.
- Kom appelsinkødet i en lille gryde sammen med citronsaft, og kog det op. Mos gerne lidt ned i appelsinternene løbende, så de kan koge sammen og få konsistens som en kompot. Tilsæt vand efter behov.
- Kom sukker i appelsinkompotten. Mængden er vejledende, da det afhænger meget af hvor syrlige appelsinerne er, så smag til.
- Lad kompotten køle af inden den hældes på et skoldet glas og opbevares i køleskabet.