Hindbærchiagrød med hyldeblomst

koeleskabsgroed-med-hindbaer-og-hyldeblomst

Hindbærchiagrød med hyldeblomst er en af mine bedste idéer til dato. Det siger jeg ret tit, men jeg mener det ikke desto mindre endnu en gang. Chiagrøden er dejlig cremet, sød og syrlig, og har et strejf af mynte og knas på toppen.

I skrivende stund sidder jeg på i toget på vej til møde i København, og foruden at arbejde på blogindlæg, så guffer jeg denne skønne chiagrød i mig. Den er perfekt at have med on the go, fordi den laves aftenen før, så alt der skal gøres om morgenen er at toppe den med lækre sager og nuppe plastikbøtten og en ske med under armen.

Sommermorgenmad med hindbær og hyldeblomst

I grøden har jeg brugt min søde hjemmelavede hyldeblomstsaft, som virkelig giver et dejligt modspil til de syrlige hindbær. Hvis du ikke lige har mod på at lave hyldeblomstsaft fra bunden, så kan du sagtens bruge en købe-version, men så skal du prøve dig frem med mængder, da de alle er forskellige.

Med det fuldstændig fantastiske sommervejr vi har haft i maj i år, har jeg måtte erkende, at varm grød ikke lige er sagen i varmen. Jeg har ellers førhen hårdnakket påstået, at jeg kunne spise varm grød på alle tidspunkter. Sagen er bare den, at jeg den sidste måned udelukkende har spist køleskabsgrøde, kakaogranola og surdejsboller til morgenmad. Altså udover denne skønne hindbærchiagrød, som jeg har spist de sidste par dage.

Pink hindbærchiagrød

On wednesdays we wear pink… And eat pink, vil jeg gerne have lov at tilføje. Kan man egentlig få for meget pink? Mange vil måske påstå det, men denne lyserøde morgenmad er ikke stedet at skære ned på pink, det siger jeg bare. Jeg er ret tosset med hvor fin farven blev, og jeg er sikker på, at den vil give et rigtig smukt indslag på et brunchbord eller måske til en babyshower? Den er nok god til lidt af hvert. Om ikke andet så er den i hvert fald godkendt at have med i toget.

On that note. Nu er jeg lige så tømt for ord som bøtten med chiagrød er, så nu må det være op til dig at gøre mig kunsten efter.

Find opskriften på hindbærchiagrød med hyldeblomst her:

koeleskabsgroed-med-hindbaer-og-hyldeblomst

Hindbærchiagrød med hyldeblomst

5 fra 1 stemme
Antal: 1 person
Forberedelse10 minutter
Køleskabstid4 timer

Ingredienser

Grød

 • 3 spsk chiafrø
 • 1 dl optøede hindbær ((fra frost))
 • 0,5 dl mælk
 • 1 tsk citronsaft
 • 1-2 spsk hjemmelavet hyldeblomstsaft ((smag til!))
 • 2 spsk skyr

Topping

 • Mynte
 • Sprødt element ((f.eks. hasselnødder, mandler, kokos, granola eller lign.))
 • Evt. Hyldeblomst og skovsyre til pynt

Instruktioner

Aftenen før

 • Bland alle ingredienserne (på nær skyr) sammen i en bøtte, rør grundigt rundt og stil den på køkkenbordet i 10 min.
 • Rør i grøden igen, så du er sikker på grøden ikke klumper, og kom den på køl i mindst 4 timer eller natten over.

Om morgenen

 • Rør skyr i grøden og top den med lidt mynte og et sprødt element. Jeg foreslår ristede hasselnødder, ristede mandler, kokos eller denne skønne banangranola.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments