Grød med kaffe-karameliserede bananer


Opskriften på grød med kaffe-karameliserede bananer er udviklet i samarbejde med Nespresso.

groed-med-kaffe-karameliserede-bananer-baer-mandler-opskrift-nespresso-2

Jeg er egentlig ikke den mest vane-agtige type med en masse forskellige morgenrutiner. Én ting er dog obligatorisk og fuldstændig uundværlig: MIN MORGENKAFFE.

Alle mine morgener starter med en kop Nespresso kaffe. Uden undtagelser, og altid med en god sjat steamet letmælk, som efter flere års ihærdige forsøg aldrig ligner det latte-art, jeg stræber efter… Heldigvis betyder mine manglende barista-skills ikke noget for smagen, så jeg fortsætter ufortrødent med at lave det ene tvivlsomme motiv efter det andet.

Morgenkaffe = Nespresso

Morgenkaffe har altid været lig med Nespresso for mig. Det var faktisk min veninde (okay nok mest hendes Nespresso Citiz and Milk) som i sin tid overbeviste mig om, at jeg faktisk godt kunne lide kaffe, fordi kaffe ikke bare er kaffe.

Det er sjovt som ting ændrer sig. Nu er det som om, at min morgen simpelthen ikke starter, før jeg har drukket min morgenkaffe. Den afhjælper de trætte øjne, og nydes altid i ro og mag inden dagen skydes ordentligt igang.

Nespresso kaffe Colombia
Nespresso kaffe Colombia


Grød med kaffe-karamelliserede bananer, bær og mandler

Jeg kan egentlig godt lide at veksle og smage lidt rundt i kapsel-sortimentet, samt teste passende mængder af mælk til de forskellige kaffe-typer. Med det sagt, så er der alligevel en grad af vane-menneske i mig, og ofte vælger jeg Colombia. Colombia er en blød og frugtig kaffe, som foruden at smage dejligt med mælkeskum, også smager skønt i denne opskrift på grød med kaffe-karamelliserede bananer, mandler og bær.

Grøden her er den ultimative forkælelses-morgenmad på morgener, som kræver kaffe med kaffe på. Kaffe i koppen og kaffe på morgenmaden. Grøden er vidunderlig med bær på toppen, men de kaffe-karamelliserede bananer er også dejlige i sig selv.

groed-med-kaffe-karameliserede-bananer-baer-mandler-opskrift-nespresso-2

Et sidste lille genanvendelses-tip til Nespresso kapsler

Lige en sidste ting, inden du hopper ned og prøver opskriften på grød med kaffe-karamelliserede bananer. Nespressos kapsler er lavet af 100 procent genanvendeligt aluminimum, så husk at aflevere dem til genanvendelse i en af deres boutiques eller i en DAO shop.

Læs mere om hvordan du gør lige her.

Er du vild med kaffe? Prøv også: scones med kaffe-glasur, vietnamesisk iskaffe eller haps i stedet en kanelsnurre til eftermiddagskaffen.

groed-med-kaffe-karameliserede-bananer-baer-mandler-opskrift-nespresso-2

Find opskriften på grød med kaffe-karameliserede bananer her:

5 fra 3 stemmer
groed-med-kaffe-karameliserede-bananer-baer-mandler-opskrift-nespresso-2
Grød med kaffe-karameliserede bananer
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
8 min
Samlet tid
10 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 1 person
Ingredienser
Grød
 • 1 dl grovvalsede havregryn
 • 1 dl vand
 • 1,5 dl mælk
 • 1 tsk chiafrø
 • 1 nip salt
Kaffe-karameliserede bananer
 • 1 ½ tsk smør
 • 1 ½ tsk brun farin
 • Evt. lidt sirup
 • 3 spsk færdigbrygget espresso Colombia
 • ¾ lille banan
Øvrigt
 • Friske bær
 • Ristede mandler
Sådan gør du
 1. Kom alle grødens ingredienser i en gryde og kog grøden til den er cremet. Start på høj varme, og skru ned på lav, når den begynder at koge. Rør hyppigt undervejs. 

 2. Imens laves de kaffe-karamelliserede bananer.

 3. Kom smør, brun farin og evt. sirup på en middel-varm pande og smelt det sammen. Når det begynder at boble en smule, hældes kaffen på. 

 4. Skær bananen i skiver, og kom dem på panden, når kaffen begynder at boble. 

 5. Bananskiverne skal vendes et par gange løbende, men ellers skal de egentlig bare have lov til at stå og karamellisere til de er gyldne, og de har suget noget af væsken.

 6. Tag dem af, når der stadig er lidt væske tilbage, og hæld det hele på den færdige grød.

 7. Server med friske bær og ristede mandler.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

groed-med-kaffe-karameliserede-bananer-baer-mandler-opskrift-nespresso-

Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Giv besked om
Luk menu