En god hjemmelavet fynsk rygeostsalat med purløg og radisser er helt perfekt til påskebordet! Den er faktisk ret ideel hele året rundt, og det vil næsten være en skam kun at servere den i påsken. Jeg er vild med at servere min rygeostsalat sammen med et godt nybagt (eller ristet) stykke rugbrød, men den smager også fortrinligt på en god bolle. Prøv f.eks. at spise den ovenpå mine koldhævede speltboller. Det er testet og godkendt!
Rygeost med solbærmarmelade eller rygeostsalat
Jeg har altid været rigtig glad for rygeost, og hjemme hos mine (fynske) bedsteforældre er rygeost en selvfølge på morgenbordet. Når jeg overnatter hos dem starter vores morgener altid med et godt stykke rugbrød, et generøst lag rygeost og en klat hjemmelavet solbærmarmelade. Det smager fantastisk og er simpelthen bare så hyggeligt at spise, fordi det næsten er en tradition at starte morgenen med sådan en mad hjemme hos dem.
Min mor har ofte serveret rygeosten som rygeostsalat, og derfor er denne opskrift inspireret af den hun laver. Den er simpel og bare helt perfekt. Smagen er mild og dejlig, og konsistensen cremet.
PS. Den er også helt perfekt at have med på madpakken mellem to stykker rugbrød.
Find opskriften på fynsk rygeostsalat med purløg og radisser her:
Fynsk rygeostsalat med purløg og radisser
Ingredienser
- 200 g rygeost
- 150 g fraiche ((eller creme fraiche))
- 20 g mayonaise
- 100 g radisser ((gem en eller to til pynt))
- 1 lille bundt purløg ((gem lidt til pynt))
- salt/peber
Instruktioner
- Kom rygeost, fraiche og mayonaise i en skål og rør det sammen
- Hak radisserne i små tern, hak purløg og kom i skålen med rygeostsalaten
- Smag den til med salt og peber, til den er, som du godt kan lide den
- Skær et par radisser i tynde skiver og pynt rygeostsalaten med radisserne og finthakket purløg
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.