Opskriften på fuldkornsvafler med kaffecreme er udviklet i samarbejde med Nespresso.
Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen: jeg er egentlig ikke den mest vane-agtige type med en masse forskellige morgenrutiner. Én ting er dog obligatorisk og fuldstændig uundværlig: MIN MORGENKAFFE.
Men først… Nespresso (og vafler med fuldkorn)
Jeg har længe levet efter mantraet: “Men først… kaffe”. Dagen starter ligesom bare ikke, før min Nespressomaskine har lavet sin karakteristiske brygge- og steamer-lyd, og morgenkaffen er drukket. To tryk, og så er der en kop friskbrygget kaffe med varm og cremet mælk.
Mantraet er der bred konsensus om i min studiegruppe, da morgenkaffen (og middags- og eftermiddagskaffen) har fået en helt ny betydning efter at vi gik igang med bacheloropgaven. Vi bruger så mange af vores vågne timer på at forberede og udføre systematisk litteratursøgning, læse teori og forskningsartikler samt skrive selve opgaven – og det kræver altså god kaffe. Og nok af det! Vi har sågar joket med, om vi skulle skrive ind i opgaven, at den er sponsoreret af Nespresso. Det er lige før, med de mængder kaffe vi får konsumeret undervejs.
Fuldkornsvafler med kaffecreme
Den anden dag udvidede vi morgenkaffe-konceptet, og akkompagnerede kaffen med en syrlig appelsinsalat, blødkogte æg, ristet rugbrød og sidst disse sprøde vafler med fuldkorn som en sød komponent. Vi havde i den grad brug for en hygge-formiddag midt i ræset, og det var så dejligt at være sammen om noget andet end opgaven.
Og hey, uden mad og drikke duer helten(e) ikke. Er det ikke det man siger?
Vi har faktisk allerede præsteret at lave setuppet et par gange, fordi den skønne fløjlsbløde kaffecreme, eller moccacreme om man vil, klæder de grove vafler, bær og ristede pekannøder fantastisk godt. Og så klædte det os at få noget andet til morgenmad end en hurtig portion granola med mælk…
Den bedste moccacreme med Nicaragua
Hovedpersonen på brunchbordet var i den grad kaffecremen lavet med en af Nespressos Master Origin kapsler: Nicaragua. Cremen indeholder kun 4 ingredienser, er vildt nem at lave, og så smager den fuldstændig vidunderligt. Så vidunderligt, at jeg virkelig overvejede, om den burde have sit eget blogindlæg.
Den er cremet og fed i konsistensen, og får sin dejlige afdæmpede sødme fra Nicaragua-kaffen og en smule brun farin. Moccacremen får virkelig lov at komme til sin ret i selskab med vaflerne, som blot er sødet med banan og en smule vaniljesukker. Hvis teksten ikke allerede har overbevist dig om at hoppe i køkkenet, så håber jeg virkelig, at billederne kan. Det her setup vil gøre alle kaffeglade mennesker estatiske.
Find opskriften på fuldkornsvafler med moccacreme her:
Fuldkornsvafler med kaffecreme
Ingredienser
Fuldkornsvafler
- 150 g fuldkornsmel ((gerne hvid hvede))
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 1,5 dl mælk
- 1 æg
- 1 moden banan
- 40 g smør
Kaffecreme
- ½ dl / 1 espressoshot Nicaragua ((kold))
- 2 tsk brun farin
- 1 dl piskefløde
- 1,5 dl mascarpone
Servering
- Friske bær
- Ristede pekannødder
Instruktioner
- Start med at brygge kaffen til kaffecremen, og opløs brun farin heri. Sæt den i fryseren til den er helt kold. Imens den køler laves vaflerne.
Vafler
- Bland alle de tørre ingredienser, og mos bananen.
- Kom bananmosen ned i skålen til de tørre ingredienser sammen med mælken og ægget. Pisk grundigt til dejen er lind.
- Smelt smøren og lad den køle lidt af. Pisk igen grundigt til dejen er lind.
- Varm et belgisk vaffeljern op (jeg bruger dette) og bag vaflerne til de er gyldne og sprøde. Jeg brugte 1 stor spsk dej pr. vaffel, men du kan bruge mere, hvis du gerne vil have større vafler.
- Placer de varme vafler på en rist inden servering, så de ikke bliver bløde.
- Lav kaffecremen imens vaflerne bager.
Kaffecreme
- Kom piskefløde, mascarpone og den kolde kaffe blandet med brun farin i en skål.
- Pisk grundigt med et piskeris til massen tykner, og bliver dejlig lind. Det tager noget tid, men hav tålmodighed til konsistensen er fed og cremet.
- Server cremen ovenpå fuldkornsvaflerne sammen med friske bær og ristede pekannødder.