Dalgona kaffe har taget internettet med storm de sidste par uger. Efter at være blevet eksponeret for den piskede kaffeskum til en sådan grad, at det næsten blev smerteligt ikke at have instant kaffe på lager, måtte jeg fikse omstændighederne og give den trendy kaffe et skud. Jeg måtte smage og se, hvad det hele handlede om.
Og hold nu op. Dalgona kaffe er kommet for at blive.
Dalgona kaffe grød med banan
Efter at have drukket den lækre kaffe i eftermiddagssolen et par dage i træk, var jeg klar til at udvide min brug af den luftige tykke kaffecreme til grød. Som den “grødgris” jeg nu engang er.
Egentlig var det ikke meningen, at det skulle være blevet til en opskrift, så jeg brugte bare den topping, jeg lige havde på lager. Men det her var for godt til at holde for mig selv. Du kan bruge den topping, har på lager, men brug noget, der går godt sammen med den let bitre og søde kaffeskum. Jeg brugte tykke skiver banan, mandler og kerner til knas samt skyr og brombær til at give lidt syre til grøden.
Den koreanske kaffetrend dalgona kaffe
Jeg så først kaffetrenden med “dalgona kaffe” hos søde Frederikke Waerens, men har siden hen fundet ud af, at det er en sydkoreansk kaffe, hvor man skummer kaffen sammen med sukker i stedet for mælken, hvilket giver et fantastisk cremet og lækkert resultat. Jeg synes, at den er alt hypen værd, hvis du skulle være i tvivl 😉
Nedenfor deler jeg både min variant af iskaffen samt opskriften på grød med dalgona kaffe på toppen!
Vild med dalgona iskaffe? Prøv også: min guide til iskaffe eller vietnamesisk iskaffe.
Find opskriften på grød med dalgona kaffe her:
Dalgona kaffe grød
Ingredienser
Grød
- 1,5 dl grovvalsede havregryn
- 1,5 dl mælk
- 1,5 dl vand
- 1 nip salt
Dalgona kaffe topping
- 1 spsk instant kaffe
- 1 spsk brun farin eller rørsukker
- 1 spsk kogende vand
Øvrige topping idéer
- Ristede mandler / kerner (evt. grofthakkede)
- Banan (tykke skiver)
- Syrlige bær
- Skyr
- Mørk chokolade
Instruktioner
- Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og tænd på høj varme. Når grøden begynder at koge skrues ned på lav temperatur, og grøden koges færdig under hyppig omrøring.
- Kom instant kaffe, brun farin og kogende vand i en skål, og opløs kaffen med en ske. Brug et elektrisk piskeris til at piske kaffen til en tyk cremet og lys skum. Det tager nogle minutter, men giv ikke op. Det lækre ligger i konsistensen! Lav evt. dobbelt portion og nyd resten af cremen i en iskaffe, da det er nemmere at piske cremen tyk med større mængder.
- Kom grøden i en skål, og tilsæt din ønskede topping. Jeg synes det var lækkert med lidt syrlighed (fra skyr og bær), knas fra kerner og mandler og banan som er skønt til kaffe, men brug det du har. Nyd!
Noter
Dalgona kaffe
Ingredienser
- 3 spsk instant kaffe
- 3 spsk brun farin eller rørsukker
- 3 spsk kogende vand
- 4-5 dl mælk
- Isterninger
Instruktioner
- Kom instant kaffe, brun farin og kogende vand i en skål med høje kanter, og opløs kaffen med en ske. Brug et elektrisk piskeris til at piske kaffen til en tyk cremet og lys skum. Det tager nogle minutter, men giv ikke op. Det lækre ligger i konsistensen!
- Kom isterninger og mælk i et glas, og top med den tykke kaffeskum.
- Rør rundt og nyd!