Appelsinkompot med blodappelsin

Appelsinkompot med blodappelsin og et strejf kanel

Denne appelsinkompot med blodappelsin og et strejf af kanel er virkelig fantastisk i kombination med en klat skyr og ristede mandler ovenpå en dejlig varm og grov portion grød.

Overspringshandlinger og appelsinkompot

Den sidste uge har jeg haft hovedet begravet i en stor eksamensopgave, som skal afleveres i morgen middag, og som virkelig har skåret min grødgrisen-tid ind til benet. Jeg glæder mig helt vanvittigt til at trykke ‘send’ her til aften, så jeg endelig kan få lidt mere tid til at lave alle de hyggelige hobby-ting, jeg normalvis skaber tid til. I starten af ugen flygtede jeg ud til min far, hvor der ikke var vasketøj, rengøring eller grødgrisen-idéer, der kunne distrahere mig, og hey, her sidder jeg med en næsten færdig opgave. Procrastination go home!

Appelsinkompot med blodappelsin og et strejf kanel

Kompot af blodappelsiner

Ikke desto mindre tillod jeg mig i dag at lave en god gedigen overspringshandling og bikse denne skønne appelsinkompot sammen, som jeg har haft i tankerne længe. Den fungerede på en måde som en lille belønning for snart at være færdig med min eksamen, og det føles mildest talt rimelig skønt.

Når opgaven er afleveret, så har jeg et par ugers ferie fra universitet, som skal bruges på at arbejde, hygge med en masse projekter og bare komme helt ned i gear. Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften, og SÅ skal der eksperimenteres i køkkenet og bag kameraet. Selvfølgelig skal min ferie akkompagneres med en masse god morgenmad, hvor denne appelsinkompot helt sikkert skal inkluderes!

Appelsinkompot med blodappelsin og et strejf kanel

Er du også vild med appelsiner, og trænger til at pifte din morgenmad op, så prøv denne appelsinkompot. Den smager hamrende skønt og er nem at bikse sammen nu, så den er klar til morgenmaden i morgen!

Prøv også: grov æblekompot med kanel og vanilje eller den bedste bærkompot

Appelsinkompot med blodappelsin 1

Find opskriften på appelsinkompot med blodappelsin og kanel her:

Appelsinkompot med blodappelsin 2

Appelsinkompot med blodappelsin og kanel

4,75 fra 4 stemmer
Antal: 1 alm. syltetøjsglas
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

 • 4 stk usprøjtede blodappelsiner ((eller alm. appelsiner))
 • ½ stk citron
 • 20 g appelsinskræl
 • 1 dl vand
 • 1-1,5 dl sukker ((eller din favorit sukkererstatning))
 • ½ tsk kanel
 • Evt. et nip vaniljepulver

Instruktioner

 • Start med at skræl appelsinerne og citronen
 • Vej 20g af appelsinskrællen af, hak det i små stykker og kom det i en lille gryde. Resten af skrællen smides ud.
 • Skær resten af det hvide af appelsinerne og citronen og smid ud.
 • Skær appelsin- og citronfrugtkødet i små tern og kom det i gryden til appelsinskrællen.
 • Kom de resterende ingredienser i gryden og kog blandingen op på middel varme. Start med at brug 1 dl sukker og smag til med sukker, indtil kompotten er så sød, som du kan lide den.
 • Kog kompotten til det meste af vandet er fordampet. Dette tager ca. 20 min. Rør rundt løbende.
 • Kom på skoldede glas og opbevar glasset på køl.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.


Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
1 Comment
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments