Indrømmet. Jeg har en seriøs svaghed for diverse smoothies og smoothie bowls for tiden. Altså så meget en svaghed, at en selvstændig “smoothie-gris” profil efterhånden snart ville være på sin plads. Dét sker nok ikke lige foreløbigt, men det sker til gengæld hele tiden, at jeg mæsker mig i alverdens forskellige smoothiebowls.
Nyeste skud på stammen er denne vidunderlige friske og læskende, tykke og cremede mango smoothie bowl!
Cremet og tyk mango smoothie bowl
Jeg har i løbet af sommermånederne allerede delt opskrifter på acai bowl, mango lassi og en banan-peanutbutter smoothie herinde, og nu er tiden altså kommet til den ultimative sommer smoothie: en tropisk, virkelig cremet og nem mango smoothie. Den er helt perfekt til liiiige at squeeze det sidste ud af sommeren.
Opskriften er inspireret af en (overprized) mango smoothie, vi fik serveret på Bali på Shelter Café/Nalu Bowls. Jeg har toppet min version af mangosmoothien med bountymysli, kakaotahin, kokosflager, chiafrø og frisk frugt, men egentlig kan du jo toppe den med hvad end dine køkkenskabe og køleskab rummer. Til dét vil jeg dog lige indskyde, at de forskellige komponenter jeg havde på toppen af min mango smoothie bowl virkelig går godt i tråd med den søde mangosmag. Så er det sagt – og hermed er du overladt til din egen kreativitet!
Sund smoothie bowl med mango
Selve smoothiens masse har jeg valgt at dele i to varianter. Én med spinat og én uden. Spinaten bliver smagsmæssigt stort set kamufleret i resten af ingrediensernes fremtrædende smage, men alligevel synes jeg, at der er noget ved begge varianter. Varianten uden spinat får nemlig den dejligste sommergule farve, som man altså bare ikke rigtig opnår, når spinaten tilsættes. Til gengæld bidrager spinaten med et grøntsagselement, som også kan noget. Du kan lave smoothien både med og uden, eller du kan blande de to, som jeg endte med at gøre 😉
God fornøjelse!
Find opskriften på min mango smoothie bowl her:
Mango smoothie bowl
Ingredienser
Mango smoothie
- ½ banan (moden og frossen)
- 200 g mango (moden og frossen)
- ½ tsk honning
- ¾ dl væske (kokosmælk eller mælk)
- 1 squeeze citronsaft efter temperament
For version med spinat
- 60 g spinat (frossen)
Toppingidéer
- Kakao tahin
- Bounty mysli
- Banan
- Mango
- Kokosflager
- Chiafrø
Instruktioner
Mango smoothie bowl
- Kom alle ingredienser i en kraftig blender eller foodprocessor og blend til massen er lind og cremet.
- Top mango smoothien med din favorit topping eller prøv min version med kakao tahin, bounty mysli, kokosflager, chiafrø, banan og mango.
For version med spinat
- Laver du hele smoothien med spinat skal du tilsætte 60 g. Laver du halvdelen med spinat skal du tilsætte 30 g. Alt afhængig af kvaliteten på din blender eller foodprocessor kan det være nødvendigt at lade spinaten tøe op i 10 minutters tid inden den blendes med i smoothien.