Okay okay… måske er ingefærshots ikke på sit højeste længere, men derfor udgør de stadig en dejlig start på dagen. For et par år siden var der flasker med den gule drik i alle butikker. Mit indtryk er at nærmest alle drak det op til snue-sæsonen, og du kunne nærmest ikke finde en køleskabslåge, som ikke på et eller andet tidspunkt havde rummet en flaske. Det er i hvert fald min opfattelse, og det galt også herhjemme.
Ingefærshots med appelsin i vintermånederne
For en lille uges tid siden sås jeg med min mor, som tilfældigvis lige skulle have ordnet sin ugentlige produktion af ingefærshots, idet jeg kom. Jeg skriblede i den forbindelse hendes opskrift ned, og knipsede et par billeder. Det kunne jeg jo lige så godt. Så har jeg (og I) noget at gå ud fra, når vinter-produktionen sættes igang. Ingefærshots er nemlig godt at have en stam-opskrift på, så de kan ordnes hurtigt en søndag eftermiddag. Ligesom man skal have en stamopskrift på kanelsnurrer, rugbrød og sundere nutella 😉 . Det er obligatorisk.
Her i vinterhalvåret har jeg planer om at starte mine morgener med et skud vitaminer i form af et ingefærshot hver morgen. De er lidt kradsende i halsen og lidt kraftige i smagen, men på den helt rigtige skønne måde. Så er min krop også klar til at stå imod diverse bakterier og virusser i forkølelses-halvåret.
Ingefærshot med gurkemeje og appelsin
Ingefærshots kan varieres i det uendelige, og ofte har jeg kun lavet dem med citron, ingefær, vand og honning. Denne gang er drikken spædet op med frisk gurkemeje og appelsin, som begge bidrager med en smuk farve og en dejlig smag. Et dagligt ingefærshot uggør en frisk og syrlig komponent på morgenbordet, som er sundt og godt for kroppen.
Find opskriften på ingefærshots gurkemeje og citron her:
Ingefærshots
Ingredienser
- 150 g ingefær
- 50 g gurkemeje
- 2 appelsiner
- 2 citroner
- 600 ml vand
- Evt. et par peberkorn
- 2-3 spsk honning
Instruktioner
- Skræl ingefær og gurkemeje, skær dem i skiver og kom dem i en gryde (brug evt. handsker. Gurkemeje smitter af)
- Pres appelsiner og citroner og kom saften ned i gryden
- Kom vandet derned (og evt. peberkorn) og lad væsken simre i ca. 45 min, og lad den derefter køle af i ca. 30 min
- Rør honning i og lad væsken stå en times tid mere, så honningen bliver opløst og væsken køles helt ned
- Sigt væsken og hæld på flaske
- Opbevar flasken i køleskabet og drik den som shot. Evt. hver morgen.
Noter
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.