Hvis den her hindbær curd med appelsin ikke havde haft en overskrift, så er jeg faktisk lige i tvivl om, hvad man ville gætte på, at det var. Det er heldigvis ikke så vigtigt, for det skal jeg nok fortælle dig. Det er hindbær curd, og det her er en opskrift, du ikke vil gå glip af. Hindbær curd med appelsin er med sin sarte lyserøde farve og søde syrlige smag en super lækker og smuk topping på diverse morgenmadsanretninger, men egentlig også på kager.
Appelsincurd med hindbær eller hindbær curd med appelsin
Jeg har tidligere delt en opskrift på lemon curd, lavet med min søde veninde Cecilie Lykke. Det spiste jeg viiiirkelig meget af sidste år. Nu er tiden kommet til at give curd-faklen videre til en ny variant. Nemlig denne hindbær curd med appelsin, som altså også virkelig kan noget, omend den er knap så syrlig som den klassiske lemon curd. Den fungerer virkelig godt som topping på grød, ovenpå pandekager eller bare direkte fra skeen.
Opskrift på smørepålægget hindbær curd
Ovenfor kan du se vha. billeder, hvordan du laver hindbær curd. Det er super simpelt, og jeg vil våge den påstand, at det nærmest ikke kan gå galt. Altså hvis du følger opskriften nederst i indlægget.
Et sidste lille fif, jeg vil give med dig, inden du scroller ned og prøver opskriften af: hindbær curd kan nemt smages til, præcis som du godt kan lide den. Du kan lave den mere syrlig ved at supplere med lidt citronskal, eller du kan skrue op for hindbærsmagen, ved at tilføje flere hindbær.
God fornøjelse!
Find opskriften på hindbær curd med appelsin her:
Hindbær curd med appelsin
Ingredienser
- 250 g hindbær ((frosne))
- Saft fra 1 appelsin ((+ evt. lidt revet skal))
- 2 æg
- 60 g rørsukker
- 50 g smør
- 1 nip vaniljesukker
- Evt. citronsaft
Instruktioner
- Kom de frosne bær i en si, og hæld kogende vand over dem, så de bliver bløde.
- Lad vandet dryppe lidt af, og kom derefter sien med hindbærene over en lille gryde.
- Pres hindbærsaften ned i gryden (det tager noget tid), indtil der er ca. 1 dl hindbærkerner til overs i sien. Hindbærkernerne lægges til side og bruges ovenpå grød eller lign. en anden gang.
- Pres appelsinen ned i gryden til hindbærsaften og tilsæt æg og rørsukker.
- Rør blandingen sammen med et piskeris på middel varme (det må ikke koge), og pisk konstant.
- Når blandingen begynder at tykne lidt (efter et par minutter) tilsættes smør.
- Pisk indtil massen har en cremet, lidt tykkere konsistens.
- Smag den til (evt. med lidt citronsaft), og hæld derefter blandingen på et rent og skoldet glas. Den sætter sig endnu mere på køl.
- Opbevar din hindbær curd i køleskabet, og server den kold.
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.