Hindbær curd med appelsin er super nemt at lave, og smager fantastisk ovenpå grød, boller og yoghurt.
5 fra 2 stemmer
Servings: 2små glas
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse5 minuttermin
I alt15 minuttermin
Ingredients
250ghindbær((frosne))
Saft fra1appelsin((+ evt. lidt revet skal))
2æg
60grørsukker
50gsmør
1nipvaniljesukker
Evt.citronsaft
Instruktioner
Kom de frosne bær i en si, og hæld kogende vand over dem, så de bliver bløde.
Lad vandet dryppe lidt af, og kom derefter sien med hindbærene over en lille gryde.
Pres hindbærsaften ned i gryden (det tager noget tid), indtil der er ca. 1 dl hindbærkerner til overs i sien. Hindbærkernerne lægges til side og bruges ovenpå grød eller lign. en anden gang.
Pres appelsinen ned i gryden til hindbærsaften og tilsæt æg og rørsukker.
Rør blandingen sammen med et piskeris på middel varme (det må ikke koge), og pisk konstant.
Når blandingen begynder at tykne lidt (efter et par minutter) tilsættes smør.
Pisk indtil massen har en cremet, lidt tykkere konsistens.
Smag den til (evt. med lidt citronsaft), og hæld derefter blandingen på et rent og skoldet glas. Den sætter sig endnu mere på køl.
Opbevar din hindbær curd i køleskabet, og server den kold.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.